Élite Taxi anuncia una “treva” durant el MWC

La Generalitat i l'AMB es comprometen a aplicar a curt termini les mesures que demanaven els taxistes

Élite Taxi Barcelona ha defensat “donar treva” i no convocar mobilitzacions durant el Mobile World Congress (MWC) després de reunir-se aquest dimarts amb representants de la Generalitat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Publicitat

Ho ha explicat en declaracions als periodistes el portaveu d’Élite Taxi Barcelona, Tito Álvarez, després de la trobada a la qual han assistit el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, David Saldoni, i la presidenta de l’Institut Metropolità del Taxi (Imet) i regidora de Mobilitat a l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón.

Álvarez ha sostingut que aquest dimarts a la tarda es reuniran amb associacions de taxistes per consensuar i decidir la seva posició, però ha remarcat que no caldran mobilitzacions després que totes dues administracions hagin respost a les demandes que els taxistes els havien plantejat per controlar l’activitat dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC).

“Lògicament, si tens unes demandes i exigències i te les donen dins dels terminis que demanes, no hi ha cap necessitat de mobilitzacions. Cal donar una treva, veure que tot això es compleix i donar marge un de confiança”, ha exposat.

Sobre la multa de 8.000 euros que li han interposat per la vaga del 2019, Álvarez ha indicat que no s’ha abordat durant la reunió i que la recorrerà, i ha dit que “allà on vagi el president (Torra)” hi anirà fins que li doni les explicacions que li ha de donar per la sanció, com ja va fer en la Cimera Climàtica de la setmana passada.

Mesures assolides

El portaveu d’Élite Taxi Barcelona, l’associació de taxistes més representativa de l’àrea metropolitana, ha valorat positivament que es fusioni el registre electrònic de vehicles VTC de la Generalitat, l’AMB i el Ministeri de Foment, entre d’altres mesures que havien reclamat per evitar les protestes durant l’MWC.

El registre servirà per comprovar “de manera eficaç” que els VTC compleixen amb els 15 minuts de precontractació, perquè primer hauran de comunicar quan els entra un servei i confirmar-ho després, a més de garantir que aquests vehicles no capten clients al carrer.

Álvarez ha dit que es crearà un distintiu per als VTC perquè duguin el seu número de llicència visible i es pugui exercir un control sobre si compleixen els dies de descans que els pertoquen.

L’AMB farà exàmens als nous inspectors de taxis i VTC, i se superaran els dos actuals aquest any: “Tenim dos inspectors actius a 36 municipis i la veritat és que és una vergonya”.

El portaveu d’Élite Taxi Barcelona ha afegit que les administracions estan parlant amb Aena per evitar que els VTC entrin i surtin de l’aparcament de l’Aeroport de Barcelona, la qual cosa ha subratllat que incompleix les normes vigents.

També ha exposat que hi haurà més control per als vehicles VTC d’altres comunitats autònomes, que quedaran controlats amb el nou registre fusionat i passaran a ser sancionades per la Generalitat.

“Molt satisfets”

Les noves instruccions per a aquests vehicles s’enviaran a les empreses de VTC, i Álvarez ha asseverat que hi haurà més expedients informatius després dels que s’han obert a algunes filials de Cabify.

“N’estem molt satisfets. Després caldrà veure com s’implanta al carrer perquè ja sabem com funciona”, ha valorat, i ha assenyalat que els terminis que els han plantejat són molt curts, motiu pel qual esperen que al febrer estiguin totes les mesures aprovades i al març en funcionament.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca