Cultura destina 8M€ a la construcció o d’adequació de biblioteques públiques

Els ajuntaments que es vulguin acollir a aquests ajuts han de disposar d’un projecte executiu que defineixi l’obra i que s’ajusti a les normatives del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i d’accessibilitat

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha aprovat la convocatòria per a la concessió de subvencions per a obres de construcció o d’adequació de biblioteques públiques de Catalunya per al període 2020-2023. El període per presentar les sol·licituds és del 21 de gener al 5 de febrer del 2020.

Publicitat

La convocatòria preveu una inversió per part del Departament de Cultura de fins a 8 milions d’euros en obres de construcció, reforma, ampliació o rehabilitació de biblioteques públiques en municipis que no disposen d’aquests equipament o que, si en tenen algun no és adequat d’acord amb els paràmetres establerts en el Mapa de la Lectura Pública de Catalunya. Poden optar a aquestes subvencions els ens locals de Catalunya o les entitats que en depenen i es regeix per les bases de la resolució CLT/3302/2019 de 29 de novembre (DOGC núm. 8019, de 9.12.2019).

Amb aquesta convocatòria el Departament de Cultura reforça la seva acció al territori i recupera els plans plurianuals per donar suport als municipis en la construcció i millora de les biblioteques públiques que ja es va iniciar al 2019 amb la línia d’ajuts per a la redacció de projectes de biblioteques.

En paral·lel, la voluntat del Departament de Cultura és mantenir els propers anys aquests ajuts de suport als municipis i ampliar-los a l’adquisició de mobiliari, reformes interiors d’equipaments de més de 10 anys, millores en l’accessibilitat i creació de nous espais.

Per poder optar a aquestes subvencions els sol·licitants han de disposar d’un projecte executiu que defineixi l’obra, que s’ajusti a la normativa sobre el Sistema de Lectura Pública de Catalunya i que compleixi amb la normativa d’accessibilitat vigent.

Les sol·licituds de subvencions i altres tràmits associats al procediment de concessió dels ajuts s’han de fer per mitjans telemàtics, a través de l’extranet de les administracions catalanes (http://eacat.cat). Aquestes línies són compatibles amb els ajuts que es demanin a través dels ajuts del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC) 2020-2024 destinada a serveis municipals entre ells, les biblioteques públiques.

En l’actualitat el Sistema de Lectura Pública de Catalunya és format per un total de 404 biblioteques i 12 bibliobusos que donen servei a un total de 7.201.076 persones de 449 municipis.

Disposar del servei de biblioteca pública és obligatori per als municipis de més de 5.000 habitants tot i que a Catalunya també hi poden optar els municipis de més de 3.000 habitants amb les mateixes condicions que els municipis on és obligatori.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca