Cultura destina 8M€ a la construcció o d’adequació de biblioteques públiques

Els ajuntaments que es vulguin acollir a aquests ajuts han de disposar d’un projecte executiu que defineixi l’obra i que s’ajusti a les normatives del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i d’accessibilitat

Publicitat

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha aprovat la convocatòria per a la concessió de subvencions per a obres de construcció o d’adequació de biblioteques públiques de Catalunya per al període 2020-2023. El període per presentar les sol·licituds és del 21 de gener al 5 de febrer del 2020.

La convocatòria preveu una inversió per part del Departament de Cultura de fins a 8 milions d’euros en obres de construcció, reforma, ampliació o rehabilitació de biblioteques públiques en municipis que no disposen d’aquests equipament o que, si en tenen algun no és adequat d’acord amb els paràmetres establerts en el Mapa de la Lectura Pública de Catalunya. Poden optar a aquestes subvencions els ens locals de Catalunya o les entitats que en depenen i es regeix per les bases de la resolució CLT/3302/2019 de 29 de novembre (DOGC núm. 8019, de 9.12.2019).

Amb aquesta convocatòria el Departament de Cultura reforça la seva acció al territori i recupera els plans plurianuals per donar suport als municipis en la construcció i millora de les biblioteques públiques que ja es va iniciar al 2019 amb la línia d’ajuts per a la redacció de projectes de biblioteques.

En paral·lel, la voluntat del Departament de Cultura és mantenir els propers anys aquests ajuts de suport als municipis i ampliar-los a l’adquisició de mobiliari, reformes interiors d’equipaments de més de 10 anys, millores en l’accessibilitat i creació de nous espais.

Publicitat

Per poder optar a aquestes subvencions els sol·licitants han de disposar d’un projecte executiu que defineixi l’obra, que s’ajusti a la normativa sobre el Sistema de Lectura Pública de Catalunya i que compleixi amb la normativa d’accessibilitat vigent.

Les sol·licituds de subvencions i altres tràmits associats al procediment de concessió dels ajuts s’han de fer per mitjans telemàtics, a través de l’extranet de les administracions catalanes (http://eacat.cat). Aquestes línies són compatibles amb els ajuts que es demanin a través dels ajuts del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC) 2020-2024 destinada a serveis municipals entre ells, les biblioteques públiques.

En l’actualitat el Sistema de Lectura Pública de Catalunya és format per un total de 404 biblioteques i 12 bibliobusos que donen servei a un total de 7.201.076 persones de 449 municipis.

Disposar del servei de biblioteca pública és obligatori per als municipis de més de 5.000 habitants tot i que a Catalunya també hi poden optar els municipis de més de 3.000 habitants amb les mateixes condicions que els municipis on és obligatori.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca