Primera amenaça de Cs contra Torrent de la setmana

Roldán adverteix Torrent que pot incórrer en un delicte de desobediència si manté Torra de diputat

La líder de Cs, Lorena Roldán, ha advertit el president del Parlament, Roger Torrent, que pot incórrer en un delicte de desobediència si manté el president de la Generalitat, Quim Torra, de diputat. En una atenció als mitjans de comunicació després de reunir-se amb SCC, Roldán ha demanat a Torrent que respecti l’estat de dret i no col·loqui de nou la cambra al marge de la legalitat. “Farem servir totes les eines al nostre abast perquè Torra deixi d’aferrar-se a un càrrec que no li correspon”, ha conclòs tot i no concretar com ho pensen fer de cara al ple que comença demà dimarts al Parlament.

Publicitat

Rebutja uns pressupostos que “fiquen la mà a la butxaca dels catalans”

La líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, ha rebutjat l’acord de pressupostos entre Govern i els comuns en considerar que “es dediquen a ficar la mà a la butxaca dels catalans”. En una atenció als mitjans de comunicació després de reunir-se amb SCC, Roldán ha afirmat que els pressupostos per al 2020 no són bons per als catalans i que són una “mala notícia” per a la classe mitjana. Roldán ha contraposat els pressupostos que s’han presentat aquest dilluns amb el model de Cs que, segons ha dit, consisteix en abaixar impostos i, fins i tot, eliminar-los. Així mateix, s’ha mostrat sorpresa pel fet que hagin desaparegut les diferències econòmiques entre JxCat, ERC i els comuns.
Pel que fa als pressupostos, Roldán també ha dit que estan pendents del que pugui fer el PSC, a qui veu “alineat” amb els independentistes.

Preguntada sobre l’inici del judici contra l’excúpula dels Mossos a l’Audiència Nacional, Roldán ha dit que serà un “exercici exemplar amb totes les garanties” i ha afegit que espera que “es pugui saber tota la veritat i que es depurin les responsabilitats que corresponguin”.

En referència a la proposta del líder del PP, Pablo Casado, d’una aliança a Catalunya entre PP, Cs, el partit de Manuel Valls i membres de la societat civil, Roldán no ha volgut valorar-la argumentant que desconeix els plans de Casado. “Parlar de coses que no coneixem seria agosarat”, ha afegit, tot i defensar que està compromesa a liderar una alternativa a Catalunya per donar veu als constitucionalistes.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes