On són les balances fiscals?

El Govern exigeix a La Moncloa que calculi i publiqui les balances fiscals

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha exigit aquest dilluns al Govern de Pedro Sánchez que es calculin i publiquin les balances fiscals amb les comunitats autònomes, i ha assegurat que les del 2018 només es van calcular i no es van fer públiques.

Publicitat

Ha criticat que el dèficit fiscal a Catalunya és estructural i que el pressupost que el Govern ha acordat amb els comuns és positiu però podria ser-ho més sense aquest dèficit, ha dit en roda de premsa sobre els comptes, que ha presentat en una intervenció el vicepresident del Govern, Pere Aragonès.

Aragonès ha criticat també aquest dèficit fiscal, sobre el qual Budó ha afegit: “Tot i que aquest és un pressupost expansiu, que recupera la capacitat de despesa, encara patim un dèficit fiscal estructural de més de 16.000 milions” que afecta els comptes.

Budó ha demanat també a l’executiu de Sánchez flexibilitzar el dèficit del 0%, perquè creu que aquest esforç fiscal “no ha de recaure nomes en les comunitats autònomes, sinó que s’ha de poder repartir” –cosa que també ha dit Aragonès–, i ha afirmat que el Govern central continua sense fer front als pagaments pendents segons la disposició addicional tercera de l’Estatut.

Ha subratllat que el pressupost acordat recupera la inversió en l’àmbit local –“aquest és un govern amb vocació municipalista”–, i ha destacat polítiques feministes i l’increment de la despesa en àmbits com la xarxa d’atenció integral a les víctimes i la incorporació de la perspectiva de gènere, que es tractaran aquest dimarts en el Consell Executiu.

Preguntada pels mitjans, ha garantit que el Govern si cal està obert a “corregir” algun aspecte de l’acord pressupostari, i ha dit que una de les línies obertes és la que afecta les empreses de cogeneració –amb sistemes que aprofiten la calor o vapor que es produeix en la generació d’electricitat–.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca