Casado assegura que a Catalunya “als nens petits els fan fer manualitats contra Espanya”

Es pregunta per què el Govern central es preocupa del pin parental i "no de l'adoctrinament a Catalunya"

El president del PP, Pablo Casado, s’ha preguntat aquest dilluns per què el Govern de Pedro Sánchez es preocupa de la llibertat d’elecció en l’educació dels fills i “no de l’adoctrinament” als col·legis de Catalunya i ha insistit que la polèmica sobre la implantació del pin parental està sent utilitzada per l’executiu central per “tapar” el nomenament de Dolores Delgado com a fiscal general de l’Estat.

Publicitat

“Per què no es preocupa (el Govern central) del que estan fent a Catalunya on hi ha adoctrinament i on als nens petits els fan fer manualitats contra Espanya o es ridiculitza els fills de guàrdies civils per parlar castellà”, ha indicat Casado en una entrevista a Antena 3 que ha recollit Europa Press en ser preguntat per l’elecció d’activitats que defensa el PP als centres escolars.

Casado ha recordat que el pin parental es va implantar “fa vuit mesos a Múrcia” i a Madrid “ni tan sols existeix”. I s’ha preguntat quin problema hi ha en el fet que els pares puguin decidir sobre l’educació dels seus fills. “A la Comunitat de Madrid, a principis de curs, els col·legis informen de les activitats extraescolars i els pares decideixen si els nens hi assisteixen o no”, ha indicat Casado, qui ha recordat que a les CCAA del PP hi ha llibertat d’elecció de col·legi. “Si hi ha una cooperativa que vulgui fer un col·legi animalista o musulmà, que ho faci, però que els pares puguin triar”, ha reiterat.

Alhora que Casado ha defensat la llibertat dels pares per triar l’educació dels fills, ha insistit a defensar la necessitat que hi hagi un currículum comú a tot l’Estat. “Ens plantegem fins i tot que hi hagi una llei a nivell nacional que fomenti el bilingüisme, el castellà com a llengua vehicular i que les matèries troncals siguin nacionals i iguals i que després hi hagi apostes per matèries noves en les quals els nostres fills hagin de treballar en el futur”. I ha reiterat que en el cas d’activitats extraescolars com les que defensa “la ministra Montero hagin de tenir una autorització dels pares”.

Així mateix, ha assegurat que comprèn que en alguns llocs com Múrcia, on els toros han estat declarats bé d’interès cultural i es pugui plantejar un taller als col·legis sobre tauromàquia, els pares puguin decidir sobre si els seus fills hi assisteixen o no. “Si hi ha pares que consideren que els seus fills són sensibles al toro o jo no vull que eduquin el meu fill sobre la tauromàquia, em sembla perfecte”, ha indicat Casado.

El president dels populars ha reiterat que “el problema (amb el pin parental) és que el Govern central ha nomenat Dolores Delgado fiscal general de l’Estat”. Per això, considera que “vuit mesos després d’aprovar-se a Múrcia, que no és de Vox, i 15 anys després que el PP el posés en vigor a la Comunitat de Madrid per a tot el curs, el pin parental és una cortina de fum per no respondre sobre la Fiscalia General.

Així mateix, ha recordat a la Ministra d’Educació, Isabel Celaá, i a la d’Igualtat, Irene Montero, que “els règims comunistes diuen que els fills no són de les famílies sinó de l’Estat i que els pares que no estan a favor del règim han de ser denunciats pels seus fills”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca