La passió del rugbi, possible escenari de l’acte de Puigdemont a Perpinyà

El Consell per la República considera l'estadi de l'USAP, tot i que atmbé ha contactat amb més poliesportius a l'espera de tancar una data

Publicitat

El Consell per la República Catalana ha sondejat l’estadi Aimé Giral de Perpignan (França), on juga l’equip de rugbi Union Sportive des Arlequins Perpignanais (USAP), per celebrar un acte a finals de febrer o a principis de març.

Així ho han explicat fonts consultades per Europa Press, després que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, que està al capdavant de l’entitat, expliqués que planifiquen un acte a Perpinyà la segona quinzena de febrer.

Malgrat tot, les citades fonts han deixat clar que el camp de l’USAP, amb capacitat per 14.500 persones, és un dels diversos escenaris que contemplen.

A més del camp de l’USAP, els organitzadors han contactat amb més poliesportius perquè estan provant de quadrar la data de celebració de l’acte, que probablement es farà un dissabte.

Publicitat

Els vincles de l’USAP amb el catalanisme s’han evidenciat en moltes ocasions, començant per que la samarreta de l’equip porta els colors de la senyera, per estar agermanat amb el FC Barcelona, i perquè una de les cançons més conegudes entre els seus seguidors és ‘L’Estaca’, de Lluís Llach, que canten com a himne.

Reunió l’1 de febrer

A l’espera de conèixer els detalls de l’acte, els membres del Consell per la República es tornaran a reunir el dissabte 1 de febrer a Waterloo (Bèlgica) per avançar en els preparatius d’aquest esdeveniment, entre d’altres qüestions.

En diverses ocasions, Puigdemont ha admès que li faria molta il·lusió celebrar un acte a Perpinyà, que considera “terra catalana”, així com una reunió del grup parlamentari.

Al novembre de l’any passat es va presentar a Perpinyà la delegació del Consell per la República a la Catalunya Nord, la presidenta de la qual és Júlia Taurinyà, i la resta de membres fundadors són Francesc Bitlloch, Josep Bonet, Jaume Domènec, Carles Garsaball, Joan-Lluís Lluís, Hervé Pi i Carles Sarrat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes