Espadaler està decebut

S'esperava més de la taula de diàleg

El secretari general d’Units per Avançar i diputat del PSC-Units al Parlament, Ramon Espadaler, ha afirmat sobre la reunió d’aquest divendres de la taula de partits representats al Parlament que “el resultat va ser decebedor”, tot i que ha defensat la necessitat de reunir-se i dialogar per fer política.

Publicitat

En una entrevista de Rac 1 aquest dissabte que ha recollit Europa Press, ha considerat que “la Generalitat té legitimitat per fer l’agenda d’assumptes a parlar” amb el Govern central i ha lamentat que se centrés només en l’autodeterminació i en l’amnistia dels presos independentistes.

Ha explicat que van proposar ampliar aquesta agenda per facilitar reprendre les relacions institucionals entre el Govern i el Govern d’Espanya, la qual cosa preveu que serà complex, llarg i difícil.

Sobre la figura del relator en la taula de diàleg entre executius, ha afirmat que “ja només ho demana JxCat, no va ser una condició d’ERC en l’acord amb el PSOE”, per la qual cosa ha demanat posar la taula en marxa sense aquesta figura.

Ha afegit que no considera necessària la presència d’un relator i que li sembla “més aviat una excusa” per dilatar el començament de les converses.

Eleccions el “més aviat possible”

També ha defensat que “com més aviat siguin les eleccions, millor”, ha opinat que el Govern està esgotat, en les seves paraules, i l’ha comparat amb el nou Govern del PSOE i UP, del qual ha afirmat que està cohesionat malgrat la complexitat que veu en ser el primer govern de coalició.

Ha celebrat que els dirigents independentistes empresonats Oriol Junqueras, Raül Romeva, Dolors Bassa, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn podran assistir a la Comissió d’Investigació del 155 al Parlament el 28 de gener perquè “tot el que aporti elements de normalitat sempre serà benvingut”, i ha recordat que el seu grup parlamentari va decidir des del primer moment no participar en aquesta comissió.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca