Espadaler està decebut

S'esperava més de la taula de diàleg

El secretari general d’Units per Avançar i diputat del PSC-Units al Parlament, Ramon Espadaler, ha afirmat sobre la reunió d’aquest divendres de la taula de partits representats al Parlament que “el resultat va ser decebedor”, tot i que ha defensat la necessitat de reunir-se i dialogar per fer política.

Publicitat

En una entrevista de Rac 1 aquest dissabte que ha recollit Europa Press, ha considerat que “la Generalitat té legitimitat per fer l’agenda d’assumptes a parlar” amb el Govern central i ha lamentat que se centrés només en l’autodeterminació i en l’amnistia dels presos independentistes.

Ha explicat que van proposar ampliar aquesta agenda per facilitar reprendre les relacions institucionals entre el Govern i el Govern d’Espanya, la qual cosa preveu que serà complex, llarg i difícil.

Sobre la figura del relator en la taula de diàleg entre executius, ha afirmat que “ja només ho demana JxCat, no va ser una condició d’ERC en l’acord amb el PSOE”, per la qual cosa ha demanat posar la taula en marxa sense aquesta figura.

Ha afegit que no considera necessària la presència d’un relator i que li sembla “més aviat una excusa” per dilatar el començament de les converses.

Eleccions el “més aviat possible”

També ha defensat que “com més aviat siguin les eleccions, millor”, ha opinat que el Govern està esgotat, en les seves paraules, i l’ha comparat amb el nou Govern del PSOE i UP, del qual ha afirmat que està cohesionat malgrat la complexitat que veu en ser el primer govern de coalició.

Ha celebrat que els dirigents independentistes empresonats Oriol Junqueras, Raül Romeva, Dolors Bassa, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn podran assistir a la Comissió d’Investigació del 155 al Parlament el 28 de gener perquè “tot el que aporti elements de normalitat sempre serà benvingut”, i ha recordat que el seu grup parlamentari va decidir des del primer moment no participar en aquesta comissió.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes