Un full de ruta abans de les eleccions anticipades, si us plau

Aquesta setmana, per primera vegada, el Govern mitjançant la seva portaveu, Meritxell Budó per un costat i el president Quim Torra per l’altra, han admès que la convocatòria anticipada d’eleccions és una possibilitat si, finalment, la justícia acaba inhabilitant el president.

Amb l’avançament electoral la legislatura del Govern efectiu, el que havia de resistir l’embat de l’Estat i preparar -de nou- les eines i les estructures per fer el salt cap a l’Estat propi, acabarà sense fer la multiconsulta que servia per validar el procés constituent de la futura constitució catalana.

Davant l’escenari d’unes noves eleccions és imprescindible que els actors independentistes tracin ja les línies mestres del full de ruta per assolir el nou Estat català, un projecte conjunt -que treballi tots els aspectes socials i polítics- on les estratègies de tots i cadascun dels protagonistes siguin canalitzades en una mateixa direcció i finalitat.

Després de la insuficient resposta institucional a la sentència del procés, amb l’agreujant que era una cita previsible, ara és moment de deixar-se estar de lectures partidistes i cooperar per sumar esforços en una mateixa direcció.

Els tres partits independentistes i les principals entitats de la societat civil independentista ja fan tard a l’hora d’asseure’s i concretar un pla. Cal un full de ruta. Cal un projecte. Quelcom que orienti el rumb de la política catalana que sembla moure’s en moltes direccions sense saber cap a on va.

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca