Romeva demana sortir de la trinxera

Demana a l'independentisme que parli i s'escolti més: "Ens necessitem"

L’exconseller d’Afers Exteriors empresonat a Lledoners (Barcelona) pel procés, Raül Romeva, ha demanat a l’independentisme que parli i s’escolti més: “Ens necessitem els uns als altres. Necessitem debats sincers i constructius, contraposició legítima d’idees, consciència de la realitat”.

Publicitat

Així s’ha expressat l’exsenador d’ERC en un article publicat al diari ‘Ara’ que ha recollit Europa Press, en el qual ha avisat que “simplificar la realitat” porta a una visió maniquea del món.

“Això o allò. Els meus i els teus. Ells o nosaltres. Una lectura que només interessa a la mirada curta i excloent de banda i banda. Hi ha qui viu molt bé, còmodament instal·lat en una trinxera”, ha seguit Romeva, qui ha assegurat que li preocupa que amb la complexitat del moment hi hagi constants polèmiques que ocupin el temps i afebleixin.

Ha assegurat que, per complir objectius, cal persistència, resiliència, respecte, determinació, dignitat i “sobretot generositat”.

“Hem de parlar i escoltar-nos. Sobra jutjar i falta empatia; sobra donar lliçons i falta saber escoltar; sobra acusar i insultar sense fonament ni necessitat i falta respecte per les opinions diverses i fins i tot contràries”, ha afegit Romeva, i ha assegurat que Catalunya és un lloc massa petit i l’independentisme una causa massa gran com per no necessitar tothom.

Amb tot, ha resolt: “No em penedeixo de res del que hem fet, ho assumeixo i n’extrec un aprenentatge. No tinc cap retret, a ningú ni a res”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes