Els incendis a Austràlia devasten gairebé el 80% d’una regió patrimoni de la humanitat

Ha travessat condicions climàtiques extremes, amb previsions que de vegades han superat els 40 graus centígrads i vents de fins a 90 quilòmetres per hora a moltes àrees rurals

Les pluges que han caigut aquests últims dies a Austràlia han ajudat a ralentir l’avanç dels incendis forestals que afecten la part meridional del país, però no han aconseguit impedir la destrucció de gairebé el 80% de la regió boscosa coneguda com Muntanyes Blaves, una zona catalogada patrimoni de la humanitat, situada a Nova Gal·les del Sud, l’estat més afectat pels incendis.

Publicitat

“No ha apagat tots els incendis, però els ha retardat i crec que això ens ha donat un gran impuls moral”, ha dit aquest divendres el comissionat adjunt del Servei Rural de Bombers, Rob Rogers, que forma part dels més de 3.000 bombers que actualment estan desplegats al sud d’Austràlia.

Rogers ha explicat que esperen que les pluges que es preveuen aquest cap de setmana a Nova Gal·les del Sud ajudin a pal·liar una mica la situació en aquest estat, el més perjudicat pels incendis i amb “àrees de més dificultat d’accés”.

Austràlia ha travessat condicions climàtiques extremes, amb previsions que de vegades han superat els 40 graus centígrads i vents de fins a 90 quilòmetres per hora a moltes àrees rurals, unes situacions que han dificultat l’extinció d’uns incendis que ja han cremat uns 10 milions d’hectàrees arreu del país i han provocat la mort d’una trentena de persones i danys valorats en milions de dòlars, així com la devastació de la biodiversitat autòctona del país.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca