Cs prepara una nova peripècia judicial contra el president Torra

Intentarà que el Parlament l'acusi d'"usurpació de funcions" per seguir com a diputat

Publicitat

Cs durà al proper ple del Parlament una moció amb la qual intentarà que la cambra acusi el president de la Generalitat, Quim Torra, d'”usurpació de funcions” per seguir com a diputat malgrat la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d’inhabilitar-lo. El text que el grup taronja vol dur a votació censura el que considera “connivència de l’actual president del Parlament”, Roger Torrent, amb la voluntat de Torra de mantenir l’acta de diputat. Així mateix, Cs vol que la cambra insti el Govern a complir la inhabilitació del president duent a terme “els tràmits legals pertinents davant de la vacant produïda” a la presidència.

Amb aquesta iniciativa, Cs també vol que el Parlament recordi que la immunitat dels diputats “no equival a impunitat” i que, per tant, han de “respectar les lleis i estan sotmesos a responsabilitat davant dels tribunals de justícia”. “Tots els ciutadans, siguin polítics o no, estan obligats a complir amb totes les resolucions judicials”, afegeix el text.

Cs va demanar a la passada reunió de la Mesa del Parlament que es retirés l’escó a Torra –la majoria de JxCat, ERC i PSC-Units s’hi va oposar fins que no hi hagi una sentència ferma del Tribunal Suprem– i aquest mateix divendres el president del grup taronja, Carlos Carrizosa, ha advertit que prendran “mesures” si el president ocupa el seu lloc a l’hemicicle durant el proper ple.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes