La tranquil·litat de Puigdemont

Diu que no està amoïnat pel suplicatori i hi veu "motivacions polítiques"

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha assegurat aquest dijous que no està amoïnat per l’activació del suplicatori que ha cursat el Tribunal Suprem contra ell i l’exconseller Toni Comín, i ha apuntat que estan “preparadíssims” per afrontar els tràmits d’una sol·licitud en la qual veu “motivacions polítiques”.

Publicitat

En declaracions als passadissos de l’Eurocambra després que la institució hagi activat el procés del suplicatori, Puigdemont ha posat en dubte que el Tribunal Suprem sigui competent per emetre aquesta petició, ara que ja no són diputats aforats del Parlament, i s’ha preguntat si el PSOE “votarà com els feixistes de Vox”.

“Quan vam decidir emprendre aquest projecte de candidatura europea, molt abans de presentar-la, ja teníem una carpeta que es deia suplicatori. Per tant, estem preparadíssims per aquest nou repte. L’afrontem coneixent quin és el recorregut, quins són els nostres punts forts i sabem quina serà l’actitud dels nostres adversaris polítics”, ha assenyalat.

Puigdemont ha afirmat que té “esperances” de guanyar la votació del suplicatori perquè compten amb “raons de fons i de forma”. En concret, ell i Comín argumentaran en el procés que el Tribunal Suprem no és l’autoritat competent per cursar-lo perquè ja no són aforats després d’haver renunciat al seu escó del Parlament de Catalunya.

“Les autoritats espanyoles ho poden aclarir sense vacil·lacions o ambigüitats. L’autoritat competent que pot o que ha de cursar el suplicatori al Parlament Europeu és el Ministeri de Justícia i aquí no s’ha rebut cap carta del Ministeri de Justícia”, ha explicat.

“Segon, els diputats del Parlament Europeu no som aforats (…) Algú s’ha confós aquí. L’autoritat competent per poder emetre una ordre de detenció o demanar un suplicatori no és el Suprem”, ha afegit.

En la seva opinió, a Espanya els defectes de forma ho són també de fons perquè “acaben violant drets fonamentals”. Preguntat llavors per què l’Eurocambra ha acceptat tramitar el suplicatori, Puigdemont ha dit que “no pot fer-hi més”: “No pot fer veure que no ha rebut una carta, però tampoc no pot fer veure que no ha llegit els nostres arguments”, ha subratllat.

Motivacions polítiques

L’expresident català també ha recordat que el suplicatori es produeix en el marc d’un cas en què el partit Vox exerceix d’acusació particular, un fet que demostra que aquesta sol·licitud es basa en “motivacions polítiques”.

“És evident que ens trobem davant d’un cas polític. La prova és que un partit polític feixista com Vox és acusació particular”, ha justificat el líder independentista.

En aquest context, Puigdemont ha afirmat que per “coherència” el PSOE hauria d'”examinar molt bé” quina és la seva posició de cara a les votacions a favor o en contra d’aixecar la seva immunitat com a eurodiputats. “La pregunta és si votarà com els feixistes de Vox, si defensarà la persecució política que ens fa Vox”, ha indicat.

El líder independentista també ha negat que el fet de no pertànyer encara a un grup parlamentari, a l’espera de la decisió final dels Verds/ALE, no els perjudicarà en aquest procediment perquè “els diputats no tenen més o menys drets en funció de si pertanyen a un grup o un altre”.

D’altra banda, Puigdemont ha qualificat d'”intensa” la seva primera setmana com a eurodiputat al Parlament Europeu, l’edifici del qual ha qualificat de “laberíntic”. En aquesta línia, ha dit que portar “al cor d’Europa” el conflicte independentista demostra que “de cap manera és domèstic”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca