El síndic demana amnistia, indult o reformar la sedició

Ha ressaltat que són instruments dins del marc constitucional

Publicitat

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha apostat aquest dijous per l’amnistia o l’indult per als dirigents independentistes condemnats en la sentència de l’1-O i posar en llibertat els qui es troben a la presó, o fer una reforma o derogació del delicte de sedició, com a “solucions polítiques” per al conflicte amb Catalunya.

Ha ressaltat que són instruments dins del marc constitucional i que les seves tres propostes es basen en la premissa que “això és un conflicte polític i, per tant, ha d’estar en mans dels polítics”, ha declarat en una roda de premsa després d’entregar al president del Parlament, Roger Torrent, l’informe ‘La sentència 459/2019 del Tribunal Suprem i la seva repercussió en l’exercici dels drets fonamentals’.

Ribó també ha apostat pel diàleg i ha assegurat que ha de ser “valent i constructiu”, i ha d’incloure una consulta a la ciutadania de Catalunya sobre el seu futur polític.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca