Bauzá i el cartell de “Prófugo” a l’Eurocambra

Entre les moltes coses que van passar dimarts passat quan el president legítim, Carles Puigdemont, va intervenir al Parlament Europeu hi ha un detall que no vaig conèixer fins ahir. Entre els nervis que van expressar els eurodiputats del Partit Popular, Vox i Ciudadanos hi havia un representant, en concret l’expresident de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, que va superar els límits del ridícul permès en una cambra de representants.

Com ell mateix exhibeix en aquesta piulada, l’expresident i membre del Partit Popular -ara a les files de Ciudadanos-, va aprofitar la intervenció de Puigdemont per gravar-se amb el mòbil mentre aixecava un paper DIN-A4 amb el text “Prófugo”.

El més fascinant de l’estampa és la tremolor, les quatre banderes espanyoles que llueix -canell esquerre i dret, cinta al coll i pin- per deixar clar que no és de la Patagònia i el text que acompanya el vídeo: “Puigdemont acaba de intervenir por segunda vez en el Parlamento Europeo. Como no contesta a las interpelaciones que le hacemos, he decidido mantener en alto un cartel durante todo su discurso recordándole lo que es: un criminal prófugo de la justicia. Que Europa lo sepa”.

L’escena, digne de la valentia del Cid, és una bona manera d’entendre què suposa la presència dels líders independentistes represaliats per l’Estat. Entre l’eurodiputat de Vox cridat a la “calma” per Sassoli, Bauzá jugant als cartellets i els populars, amb Dolors Montserra, traient foc pels queixals a la sala de premsa podem deduir que els nervis polítics segurament són proporcionals als nervis judicials que avui viuen els qui van empresonar polítics que no varen cometre cap delicte.

Mecenes de la Nova Cultura

Si creus en un periodisme que analitza l'actualitat sense pressa, nosaltres som la teva revista. Fes-te mecenes de la nova cultura des de només 2€ al mes.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca