Torra no descarta un avançament electoral

Creu que "hi hauria eleccions" a Catalunya si l'inhabiliten després d'una sentència ferma

Publicitat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha sostingut aquest dimecres que si una sentència ferma del Tribunal Suprem l’inhabilita com a president i el Parlament acata aquesta sentència “hi hauria eleccions”, encara que ell ha defensat que esperarà que la cambra es pronunciï sobre aquesta qüestió.

“Si el Parlament de Catalunya arribés al moment de desautoritzar-me, segurament estaríem uns mesos en funcions i hi hauria eleccions”, ha explicat en una entrevista a Ràdio 4 que ha recollit Europa Press.

Tot i que la llei de presidència de la Generalitat estableix que el president del Parlament ha de proposar un nou president de l’executiu en el termini de 10 dies en cas de condemna penal ferma que comporti la inhabilitació per a l’exercici de càrrecs públics, Torra ha subratllat que exigiria el pronunciament de la cambra sobre el seu cessament: “Jo continuaria demanant que el Parlament es pronunciés i acataria allò que digués”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca