Puigdemont deixa el PP, Cs i Vox retratats en plena sessió europarlamentària

Respon, sobre les acusacions de "pròfug": "Exactament a quines condemnes es refereix, a quin judici es refereix, a quins delictes es refereix per fer aquesta afirmació en aquesta cambra"

El president legítim de la Generalitat Carles Puigdemont ha reivindicat aquest dimecres la seva presumpció d’innocència en un debat al Parlament Europeu sobre el futur de la UE quan l’eurodiputada del Partit Popular Dolors Montserrat l’ha acusat de ser un “pròfug” de la justícia espanyola i d’haver “robat” diners públics.

Publicitat

El líder independentista ha acceptat per primera vegada una targeta blava, que dona el dret a preguntar a un altre diputat que acaba d’intervenir en el debat. Aquest dimarts al matí, Puigdemont havia rebutjat dues targetes blaves més, una també de Montserrat i una altra de l’eurodiputat de Cs Luis Garicano.

“Exactament a quines condemnes es refereix, a quin judici es refereix, a quins delictes es refereix per fer aquesta afirmació en aquesta cambra”, ha contestat a la popular després d’assenyalar que una directiva europea “impedeix als càrrecs públics atacar la presumpció d’innocència”. També ha aprofitat per dir que Espanya és “el primer país sancionat per no complir les lleis europees”.

Prèviament, Montserrat l’havia acusat de ser un “pròfug” de la justícia espanyola després d’haver “atemptat contra l’estat de dret”, així com d’haver “robat” diners públics. “Europa és un projecte polític basat en l’estat de dret i l’imperi de la llei. És una comunitat de valors de la qual Espanya forma part. Europa és l’antídot al seu nacionalisme destructiu”, ha subratllat.

L’eurodiputada del PP ha afegit que “immunitat no és impunitat”, i també ha advertit Puigdemont que “s’aplicarà la llei” i que “ningú no s’hi troba per sobre en aquesta cambra”.

Aquest intercanvi ha tingut lloc en el marc d’un debat sobre la conferència que s’organitzarà sobre el futur d’Europa i en què Puigdemont ha pres la paraula per assenyalar que “el primer que cal resoldre” és el paper que es donarà als ciutadans.

L’eurodiputat independentista ha apuntat la necessitat d'”habilitar un mecanisme” que permeti als ciutadans “participar en els debats i en la presa de decisions.

“Hem d’actualitzar la governança de la nostra democràcia. La insatisfacció que recorre Europa només beneficia els populismes i els euròfobs. L’alternativa no pot ser la temptació de l’euroespecticisme”, ha afirmat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca