Puigdemont deixa el PP, Cs i Vox retratats en plena sessió europarlamentària

Respon, sobre les acusacions de "pròfug": "Exactament a quines condemnes es refereix, a quin judici es refereix, a quins delictes es refereix per fer aquesta afirmació en aquesta cambra"

Publicitat

El president legítim de la Generalitat Carles Puigdemont ha reivindicat aquest dimecres la seva presumpció d’innocència en un debat al Parlament Europeu sobre el futur de la UE quan l’eurodiputada del Partit Popular Dolors Montserrat l’ha acusat de ser un “pròfug” de la justícia espanyola i d’haver “robat” diners públics.

El líder independentista ha acceptat per primera vegada una targeta blava, que dona el dret a preguntar a un altre diputat que acaba d’intervenir en el debat. Aquest dimarts al matí, Puigdemont havia rebutjat dues targetes blaves més, una també de Montserrat i una altra de l’eurodiputat de Cs Luis Garicano.

“Exactament a quines condemnes es refereix, a quin judici es refereix, a quins delictes es refereix per fer aquesta afirmació en aquesta cambra”, ha contestat a la popular després d’assenyalar que una directiva europea “impedeix als càrrecs públics atacar la presumpció d’innocència”. També ha aprofitat per dir que Espanya és “el primer país sancionat per no complir les lleis europees”.

Prèviament, Montserrat l’havia acusat de ser un “pròfug” de la justícia espanyola després d’haver “atemptat contra l’estat de dret”, així com d’haver “robat” diners públics. “Europa és un projecte polític basat en l’estat de dret i l’imperi de la llei. És una comunitat de valors de la qual Espanya forma part. Europa és l’antídot al seu nacionalisme destructiu”, ha subratllat.

Publicitat

L’eurodiputada del PP ha afegit que “immunitat no és impunitat”, i també ha advertit Puigdemont que “s’aplicarà la llei” i que “ningú no s’hi troba per sobre en aquesta cambra”.

Aquest intercanvi ha tingut lloc en el marc d’un debat sobre la conferència que s’organitzarà sobre el futur d’Europa i en què Puigdemont ha pres la paraula per assenyalar que “el primer que cal resoldre” és el paper que es donarà als ciutadans.

L’eurodiputat independentista ha apuntat la necessitat d'”habilitar un mecanisme” que permeti als ciutadans “participar en els debats i en la presa de decisions.

“Hem d’actualitzar la governança de la nostra democràcia. La insatisfacció que recorre Europa només beneficia els populismes i els euròfobs. L’alternativa no pot ser la temptació de l’euroespecticisme”, ha afirmat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca