Primer ensurt de la corona amb els diputats de la CUP al Congrés espanyol

Demana la compareixença de Felip VI al Congrés pel cas dels suborns d'Espanya a l'Aràbia Saudita

La CUP ha demanat la compareixença del rei Felip VI a la comissió d’Interior del Congrés pel cas dels pagaments de suborns d’una empresa estatal -Defex- a l’Aràbia Saudita per a l’exportació d’armes. La portaveu de la formació anticapitalista a la cambra baixa, Mireia Vehí, ha explicat en roda de premsa aquest dimecres que volen que el monarca doni explicacions perquè d’una banda, “al voltant de l’empresa i al voltant d’aquests contractes investigats hi ha persones de les altes cúpules militars vinculades al rei emèrit”, i de l’altra, perquè consideren que cal “fiscalitzar” la monarquia. La CUP també ha reclamat la compareixença dels responsables i exdirectius de Defex així com del Fiscal Anticorrupció.

Publicitat

La fiscalia anticorrupció va revelar la setmana passada que l’empresa estatal d’exportació d’armes Detex va pagar suborns a l’Aràbia Saudita. En el seu escrit d’acusació, el ministeri fiscal assegura que aquesta empresa pública va donar “comissions il·lícites” a les autoritats saudites en les seves operacions comercials per subministrar material miliar a Riad entre el 2005 i el 2014. Segons la fiscalia, les comissions es van elevar en alguns casos fins al “20% del valor del contracte”. La fiscalia acusa l’empresa i una desena de persones implicades de corrupció, malversació, blanqueig de capitals, falsedat documental i organització criminal subsidiària.

D’altra banda, Vehí ha considerat que el nou executiu de Pedro Sánchez no suposa grans canvis amb relació a l’anterior i ha criticat que es mantingui el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, de manera que es “premia la gestió repressiva” de la resposta a la sentència. Sobre el nomenament de Dolores Delgado com a fiscal general de l’Estat, Vehí ha dit que demostra que “no hi ha un canvi en la gestió de les clavegueres de l’Estat” i demostra la “naturalesa política” de les altres magistratures.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca