La RAE li toca el crustó al “Consejo de Ministras”

Considera incorrecte en castellà utilitzar el femení per parlar del Consell de Ministres

Publicitat

La Reial Acadèmia Espanyola (RAE) ha afirmat en una piulada al seu compte oficial de Twitter que és incorrecte utilitzar el femení per parlar del Consell de Ministres en llengua castellana. En resposta a un usuari de la xarxa social, que demanava a l’organisme que confirmés si és correcte dir exclusivament ‘Consejo de ministras’ per referir-se a la reunió setmanal de l’equip de govern estatal, la RAE escriu: “Si aquest òrgan de govern estigués constituït només per dones, s’hauria de denominar ‘Consejo de ministras’; però aquesta fórmula no és gramaticalment acceptable si al Govern hi ha ministres barons”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca