Greu crisi política a Rússia

El Govern anuncia la seva dimissió després del discurs de Putin

El primer ministre de Rússia, Dmitri Medvédev, ha anunciat la dimissió en bloc del Govern, poc després que el president, Vladímir Putin, hagi pronunciat un discurs davant el Parlament en el qual ha apostat per revisar els protocols per designar l’executiu.

Publicitat

Medvédev ha explicat que ha presentat la dimissió del seu equip en una reunió amb Putin i ha al·ludit a l’article 117 de la Constitució, que s’estableix precisament que correspon al president acceptar o no la sortida dels membres del Govern, segons l’agència de notícies oficial Sputnik.

El president ha plantejat aquest dimecres dotar de “més responsabilitat” el Parlament en la formació de govern i que sigui la cambra baixa (Duma) qui hagi d’aprovar la candidatura del primer ministre, càrrec que precisament va ocupar Putin entre el 2008 i 2012 després de cobrir la seva primera etapa al Kremlin i no poder aspirar a la reelecció.

Segons aquest nou equilibri de poders, el president “no tindrà el dret a declinar les candidatures aprovades pel Parlament” i estarà “obligat” a acatar aquests nomenaments, ha explicat Putin, partidari d’un referèndum per introduir esmenes constitucionals.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca