Els comuns ja donen excuses per protegir el govern de Sánchez

Asens creu que el nou govern espanyol no podrà fer "grans canvis" perquè "el braç judicial de la dreta està mobilitzat"

El portaveu d’En Comú Podem a Madrid, Jaume Asens, ha admès que serà complicat que el nou govern espanyol pugui fer “grans canvis estructurals” per l’acció política de la dreta, que també té el “braç judicial mobilitzat”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Asens ha demanat que, després de “l’optimisme i expectatives” arran de la formació del nou executiu, no es generin “massa expectatives”. De fet, en relació a la consulta plantejada en la taula de negociació amb ERC, el líder dels comuns a Madrid diu que “hi ha base legal per poder-la fer” però que podria ser que el Tribunal Constitucional “vulgui impedir-la”. D’altra banda, Asens ha explicat que el nomenament de l’exministra de Justícia Dolores Delgado com a fiscal general de l’Estat “pot ser un contrapunt important que permeti posar fre a aquest braç judicial de la dreta”.

Publicitat

Asens ha explicat que seria “injust” que es descartés aplicar l’indult als presos independentistes que el sol·licitin perquè és “un dels instruments més ràpids que hi ha” per aconseguir el seu alliberament. El líder dels comuns, que defensa que fins que els presos no estiguin al carrer no hi haurà normalitat política, ha explicat que hi ha “motius estrictament legals” per a aconseguir-los. Els comuns també treballen amb una reforma del codi penal que modifiqui el delicte de sedició, amb efectes retroactius. Aquesta qüestió, que portaven al programa electoral, podria també entrar a la taula negociadora per discutir la situació dels presos.

El portaveu dels comuns al Congrés també ha apuntat que decidiran la seva posició en el suplicatori de Carles Puigdemont i Toni Comín quan arribi el moment, però ha dubtat que el Tribunal Suprem continuï sent competent per a emprendre aquest tràmit. “És possible que el Parlament Europeu denegui el suplicatori per aquesta falta de competència”, ha exposat Asens.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca