El TC anul·la la condemna de presó dels assaltants de Blanquerna i ordena al Suprem dictar una nova sentència

El ple considera que es van vulnerar els seus drets per haver-los aplicat l'agreujant de discriminació ideològica

El Tribunal Constitucional (TC) ha anul·lat la sentència del Tribunal Suprem que condemna a presó els ultres que van assaltar violentament la Llibreria Blanquerna l’11 de setembre del 2013, mentre tenia lloc l’acte institucional de la Diada a Madrid. El ple del TC ha estimat parcialment i per unanimitat el recurs d’empara dels assaltants i ordena al Suprem dictar una nova sentència. Segons els magistrats del TC, l’alt tribunal va vulnerar els drets dels assaltants per haver-los aplicat l’agreujant de discriminació ideològica. El Constitucional considera que “s’han vulnerat els drets a un procés amb totes les garanties i a la presumpció d’innocència” pel fet que es va aplicar a alguns dels assaltants “l’agreujant d’haver comès el delicte per discriminació ideològica” així com l’agreujant “del delicte de danys per recaure en béns d’ús públic”.

Publicitat

El TC anul·la la sentència de la Sala Penal del Suprem que els va condemnar a presó i ordena a l’alt tribunal dictar-ne una de nova que no vulneri el dret a un procés amb totes les garanties i a la presumpció d’innocència. Tanmateix, el TC inadmet les invocacions al dret a la llibertat ideològica i a la llibertat d’expressió realitzades per tres demandants.

El Suprem va elevar les penes imposades inicialment per l’Audiència de Madrid als 14 ultres en aplicar-los l’agreujant per actuar per discriminació ideològica i els va imposar penes que oscil·laven entre els 3 anys i 11 mesos i els quatre anys i dos mesos de presó. Prèviament, el TC ja havia suspès cautelarment l’ingrés a presó.

El TC ha fet pública aquest dimarts la decisió del ple però la sentència amb l’argumentació no es coneixerà fins d’aquí a uns dies.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca