Zapatero alava el paper “molt constructiu” de Rufián

L'expresident assegura que "l'únic mètode útil" en situacions de conflicte és el diàleg

L’expresident del govern espanyol José Luís Rodríguez Zapatero ha esperat que la taula de negociació entre institucions catalanes i espanyoles “arribi a bon port” perquè, segons considera, “l’únic mètode útil” en situacions de conflicte és el diàleg. “L’únic mètode que conec útil, que dona resultat, deixa menys ferides i permet recuperar la convivència i mirar al futur amb esperança és el diàleg, fins i tot en les situacions de conflicte més dures i difícils”, ha argumentat en una entrevista a ‘El Objetivo’ de La Sexta. Zapatero ha volgut lloar, a més, l’actitud del líder d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, de qui ha remarcat el paper “molt constructiu” en l’acord amb el PSOE. De fet, sobre aquest pacte ha assegurat que és “fonamental”.

Publicitat

Zapatero ha fet una gran aposta pel diàleg amb Catalunya i ha manifestat la seva “convicció absoluta” que “els millors productes polítics de la història són fruit del diàleg”. En aquest sentit, s’ha mostrat preocupat que “en una democràcia avançada” s’hagi de defensar el concepte de diàleg, sobretot davant de forces polítiques “que teòricament són constitucionalistes i estan tot el dia abraçats a la Constitució”.

L’expresident ha lamentat que es judicialitzés el conflicte en primera instància, ja que creu que “la intervenció penal ho complica molt tot”. Per a Zapatero, una mostra n’és la sentència del Tribunal Constitucional que va retallar l’Estatut, que creu que és quan “es va començar a forjar” el procés. “El paper de la política ara és fonamental”, ha destacat, i ha afegit que, encara que respecta totes les decisions judicials, en democràcia la intervenció del dret penal ha de ser “mínima”. “L’experiència diu que la resolució de conflictes exigeix, per davant de tot, política”, ha reblat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca