El Diplocat demana al govern espanyol que el “deixin treballar”

El consorci es situa com "una bona i necessària eina de país" que busca "el diàleg internacional"

La secretària general del Diplocat, Laura Foraster, ha assegurat que el que esperen del nou govern espanyol liderat per Pedro Sánchez és “que els deixi treballar”. “En tenim moltes ganes”, reconeix la seva secretària general en una entrevista a l’Ara, després que l’executiu de Mariano Rajoy tanqués l’entitat amb l’aplicació del 155. Segons Foraster, el consorci, amb participació majoritària del Govern, és “una bona i necessària eina de país”. A més, remarca que un dels seus objectius és buscar “diàleg internacional” perquè, segons considera, “s’ha d’establir diàleg” perquè “el diàleg és important ara, avui, aquí, sempre i arreu del món”. “Creiem que aquesta entitat té molt potencial i estem disposats a parlar amb qui faci falta i explicar la feina que fem”, avança.

Publicitat

Un dels efectes de l’aplicació de l’article de 155 de la Constitució va ser el tancament d’aquesta entitat. Sobre aquest fet, Foraster lamenta que s’han trobat amb diversos problemes, però per a ella “l’escull principal” és que han hagut de començar “de zero”. En aquest sentit, ha explicat que han hagut d’obrir un nou local i contractar un altre cop el personal, que no ha pogut ser tot el que hi havia abans.

Foraster ha explicat que alguns dels projectes que tenen previstos dur a terme són convidar periodistes de l’àmbit cultural perquè visquin la diada de Sant Jordi, ‘youtubers’ i ‘influencers’ al concurs de castells de Tarragona, i fer programes de formació per a estudis internacionals. “Projectarem els valors i els actius de Catalunya a l’estranger”, confia.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca