Cs orquestra una eurocampanya contra Puigdemont i Comín

Fa córrer entre els eurodiputats que rebran informació "fal·laç" del president i el conseller legítims

Publicitat

Els eurodiputats de Cs al Parlament Europeu, encapçalats per Luis Garicano, han escrit una carta a tots els membres de la Càmera davant l’entrada de Carles Puigdemont i Toni Comín, per advertir-los que és molt possible que rebin “múltiples missatges amb informació manipulada i fal·laç” en el qual se’ls demani el seu suport a tots dos.

En la mateixa carta els demana que recolzin a Espanya, perquè és la forma de defensar la democràcia i els valors comuns europeus: “Els espanyols i les seves institucions sempre seran fermes en la seva defensa de la democràcia i la llei front aquells que van tractar de posar en risc aquests principis”, diu el text, al que ha tingut accés Europa Press.

L’expresident català Carles Puigdemont i l’exconseller Toni Comín han estat reconeguts provisionalment com a eurodiputats per l’Eurocambra, “almenys fins que la seva situació legal s’aclareixi”, i s’espera que assisteixin a la sessió plenària de la setmana que ve a Estrasburg.

Convençut que tots dos faran campanya per la seva causa en la institució europea, Garicano dedica part de la carta a posar en valor la democràcia espanyola i la seva “transició exemplar” i explica que el que va succeir a Catalunya el 2017 va ser que “un grup de polítics que ostentaven el poder va dissenyar i va executar un pla per soscavar l’ordre democràtic i constitucional”.

Publicitat

Malgrat els advertiments dels tribunals, incloent el Constitucional –detalla la carta– i del propi servei jurídic del Parlament, “es van aprovar lleis inconstitucionals per crear estructures d’Estat separades i desconnectar Catalunya de la resta d’Espanya”. A més, recorda que es “van violar els drets de l’oposició” en aquest procés i es “van ignorar totes les garanties parlamentàries”.

“Van mobilitzar i van exaltar als seus seguidors per bloquejar el treball dels jutges i la policia, a escala massiva i usant la força si fos necessari”, prossegueix el relat, es “va organitzar un referèndum il·legal” i es va declarar una independència “amb l’objectiu de convertir milions de catalans en estrangers a la seva pròpia terra”.

Garicano recalca que els autors d’aquests fets han estat encausats o condemnats “no per les seves idees sinó perquè van fer fallida la llei sistemàtica i deliberadament i van soscavar els més elementals principis de la legalitat”.

Fortalesa de les institucions

Tot això és el que Ciudadanos demana als eurodiputats que tinguin en compte quan comencin a rebre missatges de Puigdemont i Comín reclamant-los suport. El judici a aquests avui eurodiputats, subratlla, és “el resultat de la força i la determinació de les institucions democràtiques espanyoles, les mateixes que van sorgir de la Constitució de 1978 i van derrotar un cop d’estat militar i a un grup terrorista despietat”.

En aquesta línia, argumenta que “Espanya s’ha guanyat el dret a defensar la seva democràcia plena i a defensar els drets de tots els seus ciutadans, incloent més de la meitat de la població de Catalunya”. És més, recalca que, “més que un dret, és una obligació” que Espanya té com membre de la UE, perquè “no hi ha democràcia i legalitat” a l’Unió si no n’hi ha als Estats.

Garicano convida als eurodiputats ser part d’aquesta defensa de la democràcia i dels “preciosos valors europeus enfront del nacionalisme” i es mostra convençut que “Europa estarà del costat d’Espanya”. El que està en joc a Catalunya, diu, són “la defensa de la democràcia i les institucions que la fan possible: Constitució, legalitat i justícia”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca