Casado exigeix investir un nou president de la Generalitat

Adverteix que denunciarà Torrent si no actua

El líder del PP, Pablo Casado, ha exigit aquest divendres la convocatòria immediata del ple del Parlament per investir a un nou president de la Generalitat després de la inhabilitació de Quim Torra i ha advertit el president de la Càmera catalana, Roger Torrent, que denunciaran si no actua en aquest sentit.

Publicitat

“Si el president del Parlament no actua cometria un delicte de prevaricació i Torra d’usurpació, que denunciaríem”, ha advertit el president del PP després que la Junta Electoral Provincial (JEP) de Barcelona hagi declarat vacant l’escó de Torra diputat del Parlament.

Aquesta decisió es produeix en compliment del que es disposa per la Junta Electoral Central (JEC), que la setmana passada va decidir inhabilitar-lo com a diputat de la Càmera per negar-se a retirar una pancarta amb un llaç groc del Palau de la Generalitat durant el període electoral.

“Gràcies a l’acció del PP es retira a Torra la seva condició de diputat. Exigim que es convoqui immediatament el Ple d’investidura del nou President”, ha indicat el líder dels populars en un missatge publicat en el seu compte personal de Twitter.

Amb aquesta resolució, la JEP ha rebutjat l’escrit que ha presentat Torra davant aquest organisme demanant-li que suspengui l’execució de la seva inhabilitació fins que el Suprem “es pronunciï sobre l’incident de mesures cautelars”.

La JEP fa referència a la decisió del Tribunal Suprem d’aquest mateix divendres de ratificar la resolució de la JEC que exigeix retirar l’acta de diputat a Torra i rebutja el recurs presentat pel president davant aquest organisme perquè “aquesta Junta manca de competència per acordar la suspensió d’un acord de la JEC, i més quan el Tribunal Suprem, òrgan competent per haver acordat la suspensió, ja ha rebutjat la mateixa pretensió”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca