Junqueras deslliga Sánchez de la decisió del Suprem

"Tenir el govern no vol dir tenir el poder"

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha deslligat la decisió del Tribunal Suprem que rebutja que pugui anar com a eurodiputat al Parlament Europeu, de l’executiu de Pedro Sánchez perquè “tenir el govern no vol dir tenir el poder”. En una entrevista a RAC1 feta dijous al vespre a la presó de Lledoners, Junqueras ha expressat que l’Estat “amb tots els seus poders actuen buscant venjança, no justícia”, després de conèixer la decisió del TS. Amb tot, ha advertit que “van camí de l’aïllament absolut”, ha dit que “cada nova injustícia” l’omple “encara de més força i energia per continuar lluitant” i ha assegurat que, més tard o més d’hora, acabarà exercint d’eurodiputat. Després que el Govern apuntés que garantiria que Junqueras pogués assistir a Estrasburg “sigui quin sigui el mecanisme”, i que la seva defensa ho descartés, el líder dels republicans ha advertit que “no és responsable ni oportú jugar amb la llibertat i les expectatives d’una persona empresonada”.

Publicitat

En aquest sentit, Junqueras ha preguntat “algú creu que si existís una possibilitat viable i real de fer que pogués anar al Parlament Europeu el dilluns, no l’aprofitaríem?”. Així, ha exposat que no deixaran “mai” de lluitar” i que en les pròximes hores intentaran “totes les vies legals perquè es compleixi la legalitat europea i la democràcia”. “Com més triguin a rectificar, més dur serà el cop que rebran”, ha reblat.

D’altra banda, Junqueras creu que l’Estat “ha traspassat els límits imaginables” i que està “destruint-se”. “Per les seves ganes de venjança són capaços de prendre decisions que els situen fora de la legalitat europea”, ha avisat.

Junqueras ha celebrat que Carles Puigdemont i Toni Comín sí que podran ser a l’Eurocambra dilluns gràcies a “la feina judicial”. “Voldria poder-hi ser per abraçar-los i poder parlar amb ells cara a cara després de tants mesos. Però precisament això és el que vol evitar el poder judicial”, ha assegurat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca