Junqueras deslliga Sánchez de la decisió del Suprem

"Tenir el govern no vol dir tenir el poder"

Publicitat

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha deslligat la decisió del Tribunal Suprem que rebutja que pugui anar com a eurodiputat al Parlament Europeu, de l’executiu de Pedro Sánchez perquè “tenir el govern no vol dir tenir el poder”. En una entrevista a RAC1 feta dijous al vespre a la presó de Lledoners, Junqueras ha expressat que l’Estat “amb tots els seus poders actuen buscant venjança, no justícia”, després de conèixer la decisió del TS. Amb tot, ha advertit que “van camí de l’aïllament absolut”, ha dit que “cada nova injustícia” l’omple “encara de més força i energia per continuar lluitant” i ha assegurat que, més tard o més d’hora, acabarà exercint d’eurodiputat. Després que el Govern apuntés que garantiria que Junqueras pogués assistir a Estrasburg “sigui quin sigui el mecanisme”, i que la seva defensa ho descartés, el líder dels republicans ha advertit que “no és responsable ni oportú jugar amb la llibertat i les expectatives d’una persona empresonada”.

En aquest sentit, Junqueras ha preguntat “algú creu que si existís una possibilitat viable i real de fer que pogués anar al Parlament Europeu el dilluns, no l’aprofitaríem?”. Així, ha exposat que no deixaran “mai” de lluitar” i que en les pròximes hores intentaran “totes les vies legals perquè es compleixi la legalitat europea i la democràcia”. “Com més triguin a rectificar, més dur serà el cop que rebran”, ha reblat.

D’altra banda, Junqueras creu que l’Estat “ha traspassat els límits imaginables” i que està “destruint-se”. “Per les seves ganes de venjança són capaços de prendre decisions que els situen fora de la legalitat europea”, ha avisat.

Junqueras ha celebrat que Carles Puigdemont i Toni Comín sí que podran ser a l’Eurocambra dilluns gràcies a “la feina judicial”. “Voldria poder-hi ser per abraçar-los i poder parlar amb ells cara a cara després de tants mesos. Però precisament això és el que vol evitar el poder judicial”, ha assegurat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes