Glovo, el rei de la precarietat laboral fa fortuna: supera els 1.000M€ en transaccions

La startup assoleix la rendibilitat amb un augment del 48% d'establiments associats

Glovo ha superat els 1.000 milions d’euros en transaccions el 2019, segons ha anunciat la startup en un comunicat, on afirma que ja ha assolit la rendibilitat. Durant l’any passat, l’aplicació de repartiment va tenir 76 milions de comandes i es va instal·lar en més de 300 ciutats arreu del món. Actualment, Glovo té 1.600 treballadors, la majoria a la seu de Barcelona, a més dels 38.000 repartidors –que treballen com a autònoms, tot i que la seva condició laboral està en discussió als tribunals. A més, compta amb una xarxa de 20.000 negocis afiliats arreu del món, més d’11.000 a l’Estat. Això suposa un creixement del 48% respecte al 2018.
Segons Glovo, les empreses associades a la start up han aconseguit 42 milions d’euros extra l’any 2019, una mitjana de 12.000 euros addicionals per any per cada una.

Publicitat

Durant el 2019, Glovo ha tancat, també, la seva cinquena ronda de finançament, la segona en un any, arribant fins als 300 MEUR, i s’ha convertit en el segon unicorni de l’Estat. Un unicorni és una startup que es valora en més de 1.000 milions de dòlars.

Glovo assegura que els seus repartidors ingressen de mitjana 5 euros per cada comanda que entreguen i que el 72% estan satisfets amb la col·laboració. Amb tot, la relació laboral entre Glovo i els repartidors és una qüestió que està en mans dels tribunals, ja que alguns ‘riders’ consideren que són falsos autònoms.

UGT calcula que les plataformes de repartiment s’estalvien 25,8 MEUR en salaris i 13,7 MEUR més en cotitzacions a la Seguretat Social cada any fent que els seus ‘riders’ treballin com a falsos autònoms. Així ho conclou un estudi del sindicat que també estableix que el sou mitjà d’un repartidor hauria de quedar fixat en 19.294,22 euros bruts, si se’ls apliqués el conveni d’Hostaleria de Catalunya, davant els 10.800 euros bruts que perceben anualment de mitjana, havent-se de fer càrrec, a més, de les seves cotitzacions o de pagar-se –algunes vegades a través de préstecs que fa la mateixa empresa- el telèfon o la bicicleta. En total, segons el sindicat, hi destinen 450 al mes de mitjana a nivell estatal, el què els deixa una retribució de 5.400 euros nets per ‘rider’ a l’any.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca