ERC no negociarà els pressupostos de l’Estat si la taula de diàleg entre governs no té “avenços”

Sabrià creu que cal incloure formacions no independentistes en les reunions per consensuar la posició que defensarà el Govern

El vicesecretari general de comunicació i estratègia d’ERC i president del grup parlamentari, Sergi Sabrià, ha assegurat que Esquerra no negociarà els pressupostos generals de l’Estat que presenti el nou executiu espanyol si la taula de diàleg entre governs no “avança”. En una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Sabrià ha dit que és “transcendental” que la taula estigui funcionant perquè sinó “no cal parlar ni de partides ni de pressupostos”. Sobre el contingut que abordin els governs a la trobada, el republicà ha apostat perquè s’hi portin els “grans consensos de país”. Ha obert la porta a consensuar les temàtiques a tractar amb altres formacions catalanes no independentistes en dir que és “bo que es parli amb tothom” per portar-hi posicions “consensuades” i “àmpliament compartides”.

Publicitat

Després que la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, hagi defensat que l’entesa per l’abstenció d’ERC a la investidura implica “poder governar” i “arribar a acords en pressupostos”, Sabrià ha considerat que s’ha “passat de frenada” perquè l’acord amb ERC era només per negociar una taula de diàleg. “Tot el que tingues a veure amb la governabilitat quedava per a després i en funció de l’evolució”, ha subratllat.

Així, el dirigent d’ERC ha defensat que a la taula de diàleg es pugui parlar de tot i que tot es debati “de veritat”. Ha emplaçat PSOE i Unides Podem a plantejar una proposta per a Catalunya i ha reclamat que es pugui abordar el dret a l’autodeterminació. Sabrià ha dit que espera que les paraules a favor del diàleg i la desjudicialització del conflicte català del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, escoltades durant el ple d’investidura es traslladin a la taula de diàleg.

Sobre la possibilitat de reclamar l’existència de la figura d’un relator, Sabrià ha dit a l’ACN que no és moment de posar “nous condicionants” a la taula sinó “d’arrencar-la”. Ha afegit que una bona manera per iniciar-la seria amb un primer contacte entre Sánchez i el president de la Generalitat, Quim Torra.

Amb tot, Sabrià ha reivindicat que d’acord amb el pacte d’investidura PSOE-ERC, el marc legal i jurídic de l’Estat s’ha de poder adaptar. “És molt ampli i dona moltes oportunitats”, ha subratllat sobre les possibilitats de fer reformes legals.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca