El permís que planteja Presidència per a Junqueras no té “cap fonament tècnic de viabilitat ni pràctic”

Van den Eynde lamenta que la Generalitat no parlés amb ell

L’advocat d’Oriol Junqueras, Andreu Van den Eynde, no veu cap fonament legal en el permís penitenciari que planteja Presidència per al republicà perquè pugui assistir al ple del Parlament Europeu. “No veiem cap fonament tècnic de viabilitat ni pràctic. No hi ha cap supòsit de permís extraordinari penitenciari que s’adapti a aquesta situació”, ha dit a Ser Catalunya, on ha afegit que “alguna errada deu haver” en aquesta proposta quan no s’ha parlat amb la seva defensa tècnica. Van den Eynde ha opinat que és “contraproduent”, i ha insistit que prefereix tenir el lideratge de la defensa tècnica del seu client.

Publicitat

“Assabentar-me per altres fonts que es llencen propostes no em sembla que entri dintre del normal control que he de tenir jo de la fase estratègica”, ha reblat.
Al seu parer, per donar aquest permís s’hauria de fer una “interpretació legal estranya”. “Deuen ser les ganes que es produeixi una cosa, però destriem entre els que ens agradaria i el que passarà en la realitat”, ha demanat.

En aquest sentit, ha indicat que no se li ocorre cap escenari en què es pugui imaginar que els funcionaris de la Generalitat actuessin contra el criteri del Suprem i obrissin la porta a Junqueras perquè anés cap a la Jonquera. “Estem parlant de mecànica quàntica, d’un món paral·lel”, ha etzibat.

Van den Eynde s’ha mostrat pessimista sobre la posició que tindrà el Suprem sobre la immunitat de Junqueras, i ha apuntat que en aquest cas, s’obren dues vies: valorar si anar al Constitucional i si es pot denunciar penalment una detenció il·legal, o bé recórrer de nou al Tribunal de Justícia de la Unió Europea i al Parlament Europeu, “que hauria de reclamar la protecció dels seus membres”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca