Trencadissa a la JEC: sis vocals admeten que no tenen competències per inhabilitar Torra

El vot particular defensa que és el Parlament qui ha de determinar les incompatibilitats del càrrec electe

Sis dels tretze vocals de la Junta Electoral Central (JEC) defensen que l’àrbitre electoral no és competent per decidir sobre la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. En un vot particular, fet públic aquest dimarts, discrepen amb la decisió presa per la majoria de la JEC divendres. Els sis vocals afirmen que no tota interpretació de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) és competència de la JEC i no consideren “coherent una interpretació extensiva de les competències de les juntes electorals”. En aquest sentit, creuen que la Junta Provincial de Barcelona no pot decretar la pèrdua de la condició parlamentària d’un diputat electe i en possessió del seu càrrec “a l’incidir directament sobre el dret fonamental de l’article 23 de la Constitució”, que reconeix el dret de tots els ciutadans a la participació en assumptes públics. A més, apunten que és el Parlament qui hauria de decidir sobre la qüestió.

Publicitat

“La nostra pròpia doctrina s’inclina per remetre a l’òrgan representatiu que procedeixi l’aplicació de les conseqüències previstes a l’article 6.2 de la LOREG”, sobre la inelegibilitat, diu el vot particular. “Assumint el que en altres ocasions hem mantingut, considerem que no correspon a aquesta Junta procedir a l’enjudiciament de situacions d’incompatibilitat dels parlamentaris, ja que correspon a l’àmbit de competències de les corresponents cambres legislatives”, afegeixen.

Signen aquest vot particular Antonio Sempere Navarro, María Luz García Paredes, José Luis Seoane Spiegelberg, Inés Olaizola Nogales, Consuelo Ramón Chornet i Juan Montabes Pereira.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca