L’òpera prima ‘La innocència’ i l’odissea bèl·lica de Sam Mendes ‘1917’ protagonitzen la cartellera de cinema

La cinta de terror psicològic 'El faro', amb Robert Pattinson i Willem Dafoe, arriba a la gran pantalla

L’òpera prima de Lucía Alemany, ‘La innocència’, arriba aquest divendres a la gran pantalla després de presentar-se al Festival de Sant Sebastià. Nominada als Goya i als Gaudí, la pel·lícula se centra en la mirada d’una adolescent en un poble del País Valencià que experimenta la pèrdua de la infantesa i es fa un lloc en una família patriarcal. El relat bèl·lic ‘1917’, dirigit per Sam Mendes, es fa un lloc destacat a la cartellera, esperonat per les dues estatuetes recollides a la cerimònia dels Globus d’Or. La cinta de terror psicològic ‘El faro’, amb Robert Pattinson i Willem Dafoe com a protagonistes, i la disputa entre Edison i Westinghouse pel sistema de corrent elèctric mundial el segle XIX de la ‘La guerra de las corrientes’ completen les estrenes.
‘1917’

Publicitat

Ambientada en la Primera Guerra Mundial i dirigida per Sam Mendes, ‘1917’ narra la història de dos soldats joves britànics al front, Schofield i Blake, als quals se’ls encomana una missió aparentment impossible: lliurar un missatge creuant el territori enemic. Si no arriben a temps, 1.600 soldats perdran la vida, entre els quals hi ha el germà d’un dels dos joves. El relat bèl·lic està protagonitzat per George MacKay i Dean-Charles Chapman i ja s’ha erigit com a guanyadora dels Globus d’Or amb el guardó a millor pel·lícula dramàtica i a la millor direcció.

‘El faro’

Dirigida per Robert Eggers, la cinta de terror psicològic mostra la convivència de dos responsables d’un far en una remota i misteriosa illa de Nova Anglaterra a finals del segle XIX. El jove Ephraim Winslow (Robert Pattinson), que està aprenent la professió, i el veterà Thomas Wake (Willem Dafoe), protagonitzen una pel·lícula que porta els protagonistes fins al límit amb imatges en blanc i negre.

‘La innocència’

Òpera prima de Lucía Alemany (Traiguera, 1985), ‘La innocència’ està protagonitzada per Laia Marull, Sergi López, Joel Bosqued i la jove Carmen Arrufat. La pel·lícula parteix de l’experiència personal de la seva directora per tornar a la petita localitat valenciana de Traiguera i recordar els seus anys d’adolescent. La improvisació dels actors i els escenaris reals de revetlles, processons i bous embolats configuren una trama intimista sobre la pèrdua progressiva de la innocència i el trencament dels patrons patriarcals. La cinta es va presentar a la secció Nous Horitzons del Festival de Sant Sebastià.

‘La guerra de las corrientes’

El 1880, Thomas Edison i George Westinghouse, amb Nikola Tesla, lluiten perquè el seu sistema elèctric –corrent contínua o corrent alterna- s’imposi al món. La pel·lícula està dirigida per Alfonso Gomez-Rejon i protagonitzada per Michael Shannon, Benedict Cumberbatch i Nicholas Hoult.

‘El reflejo de Sibyl’

El drama ‘El reflejo de Sibyl’, dirigida per Justine Treat, narra la història de la Sibyl, una terapeuta que deixa de veure els pacients per centrar-se en l’escriptura. Tot segueix el camí esperat fins que que la protagonista rep una trucada de Margot, una jove actriu.

‘La suite nupcial’

Carlos Iglesias dirigeix ‘La suite nupcial’, una comèdia protagonitzada per Ana Fernández, José Mota i Santiago Segura que se centra en la història de Fidel, que als seus 60 anys, intenta trencar amb la monotonia de la seva vida planejant un cap de setmana en un hotel de Toledo per ser-li infidel a la seva dona.

‘El misterio del dragón’

El cartògraf anglès Jonathan Green rep l’odre de crear un mapa de Rússia. Al llarg del viatge, viurà tot tipus d’aventures, des d’enfrontaments amb estranyes criatures i batalles amb mestres d’arts marcials fins a enfrontar-se amb bruixes mil·lenàries amagades en els racons més amagats de la Xina. La prova verdadera, però, apareixerà a Green quan s’hagi d’enfrontar a la màgia negra del Rei dels Dracs. Arnold Schwarzenegger i Jackie Chan protagonitzen aquesta pel·lícula d’aventures.

‘El padre de mis hijos’

Als seus 38 anys, Eva no viu el seu millor moment. La seva parella la deixa d’un dia per l’altre i haurà de tornar a viure amb els seus pares. En aquest moment, es comença a plantejar ser mare i s’obsessiona per trobar el pare perfecte.

‘Pavarotti’

El guanyador de l’Oscar Ron Howard dedica aquest documental a Pavarotti, on repassa les actuacions del tenor italià que han passat a la història i hi inclou entrevistes íntimes i imatges familiars inèdites.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca