ERC no descarta eleccions catalanes el 2020 i remarca que “no som la CDC del segle XXI”

No descarta eleccions a Catalunya el 2020 i els agradaria que es compartís la decisió amb ERC

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat aquest dimecres que el seu partit no ha buscat “garantir la governabilitat d’Espanya” en abstenir-se en la investidura i que el seu objectiu ha estat activar una via política que permeti una solució democràtica al conflicte català.

Publicitat

En una entrevista a Ràdio4 que ha recollit Europa Press, ha argumentat que l’abstenció d’ERC és “una manera de fer realitat el ‘sit and talk'”, i ha afegit que estan disposats a assumir el cost d’un rèdit electoral negatiu.

“No som la CDC del segle XXI”, ha recalcat Vilalta, malgrat admetre que ERC vol jugar un paper central en política per articular majories i aconseguir els seus objectius polítics.

Després de reconèixer que veu “molt difícil” que Sánchez accepti un referèndum d’autodeterminació, Vilalta ha explicat que no deixaran de provar-ho per totes les vies democràtiques i polítiques i que en la taula de negociació entre governs ha d’abordar-se el dret a l’autodeterminació.

També ha destacat que els agradaria que Sánchez i el president de la Generalitat, Quim Torra, s’asseguessin en aquesta taula de negociació.

Eleccions catalanes el 2020

A Catalunya, Vilalta no ha descartat que hi hagi eleccions aquest any, tot i que la legislatura finalitza al desembre del 2021: “Podria ser, no és descartable”.

Malgrat constatar que la potestat de convocar eleccions és de Torra, sí que ha apuntat que els agradaria que es compartís la decisió tenint en compte que formen part d’un govern de coalició.

“Ens agradaria que quan hi hagi una convocatòria electoral per part del president, que és qui té la potestat, també ho poguéssim compartir en aquesta línia de construcció d’una estratègia compartida”, ha assenyalat.

Encara que espera que no inhabilitin Torra, ha mostrat la seva disposició a tancar files amb JxCat i amb la resta del moviment independentista per decidir els passos a seguir.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes