El PPC segueix exposant el seu atac de banyes

Culpa els socialistes d'haver "abandonat" els constitucionalistes catalans amb l'acord amb ERC

Publicitat

El president de PPC, Alejandro Fernández, ha culpat els socialistes d’haver “abandonat” els constitucionalistes catalans amb l’acord amb ERC per a què facilitessin la investidura. En una roda de premsa aquest dimecres, Fernández ha considerat que el PSOE ha “blanquejat” els independentistes sobre els quals pesa una condemna de sedició i “fa veure” que no s’ha produït la Declaració Unilateral d’Independència. També considera que el líder del PSC, Miquel Iceta, “va fer la pilota a Torra” al Parlament en una “submissió política humiliant”. El líder dels populars catalans també critica que els socialistes han “assumit el llenguatge separatista”, parlant de “conflicte polític” o de desjudicialització de la política. Finalment, lamenta el “canvi d’aliances” del PSC –de la manifestació del 29 d’octubre del 2017 al costat de PP i CS- a ara, als independentistes per a “aconseguir el poder polític”. Per tot plegat, el PPC es posa al servei dels votants socialistes catalans que ara se senten “abandonats”.

Fernández, que ha assegurat que el partit està preparat per unes eleccions a Catalunya, ha augurat un tripartit d’ERC, PSC i comuns a Catalunya. De fet, creu que “forma part de l’acord al qual han arribat”. Creu que unes eleccions a Catalunya convenen “quan abans, millor” perquè l’executiu “no governa, no té una majoria parlamentària sòlida i és incapaç de tirar endavant els pressupostos”. “És un govern que es manté amb una respiració assistida només per interessos partidistes”, ha asseverat Fernández, que ha apuntat que manté l’oferta de la fórmula Catalunya Suma a Ciutadans.

Després que el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, hagi assegurat que la Generalitat “insistirà” en l’amnistia, el president dels populars catalans ha dit que aquesta figura “no té cap tipus de recorregut” i que els republicans “ho saben”. També ha descartat parlar d’indults si cap dels interessats ho demana, i ha recordat que hi ha “una sèrie de condicions” que estan subjectes a aquest tipus de figura.

Sobre la retirada de la bandera espanyola del Palau de la Generalitat el passat divendres, que va durar pocs minuts i que ara està sent investigat per la Fiscalia i els Mossos d’Esquadra, Fernández ha dit que va ser un incident de “vergonya aliena”. Creu que també ho comparteixen diversos independentistes perquè suposa un “rídicul suprem” retirar la bandera i tornar-la a posar “en 13 minuts”. “És una metàfora perfecta del ridícul d’aquest govern i de tot el procés separatista”, ha etzibat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes