Comença la negociació per encaixar el PDeCat i la Crida

Els presidents de les formacions lideren les converses a Lledoners amb la incertesa de com es presentarà l'espai a les properes eleccions

Publicitat

Les negociacions entre el Partit Demòcrata i la Crida ja han començat, tal com ha pogut saber l’ACN. Els presidents del PDeCAT i la Crida, David Bonvehí i Jordi Sànchez -respectivament- lideren les converses a la presó de Lledoners. Encara no s’ha tancat cap acord, de manera que continua la incertesa sobre com es presentarà l’espai postconvergent a les properes eleccions al Parlament. El PDeCAT va acordar al desembre “transitar” cap a JxCat amb una estructura “única”, una fórmula que podria passar per una coalició del partit de Bonvehí amb la Crida, sota la marca de JxCat -que és propietat del PDeCAT. Tot i això, veus de la formació de Sànchez reticents a presentar-se amb el PDeCAT sospesen l’opció de concórrer en solitari. La Crida celebrarà una assembla general al març on podria debatre una “proposta d’actuació política” que impulsa el seu president.

A les converses no hi ha assistit, de moment, cap representant formal de JxCat. Tot i que Sànchez en va ser diputat al Parlament i al Congrés, en aquestes reunions és la màxima autoritat de la Crida, segons les fonts consultades. Les trobades que encapçalen Bonvehí i Sànchez han arribat setmanes després que el Consell Nacional del PDeCAT del 14 de desembre aprovés -amb el 85% dels vots- “transitar” cap a JxCat.

Per la seva banda, la Crida prepara una “proposta d’actuació política”, que podria debatre en l’assemblea general que preveu celebrar al març. El govern de la formació -l’executiva- va anunciar dimarts que després de la “precipitació dels esdeveniments polítics recents”, la Crida posarà en consideració dels seus associats un plantejament nou.

Hi ha sectors de la formació de Sànchez que consideren que la Crida pot ser un instrument “útil” i “a tenir en compte”, per si es precipiten noves eleccions al Parlament -sobretot després de la sentència del TSJC que inhabilita Quim Torra com a president de la Generalitat.

Publicitat

JxCat i el seu líder, Carles Puigdemont, es mantenen de moment a l’expectativa de com avancen les negociacions entre el PDeCAT i la Crida.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca