Torra prepara un recurs al Suprem si s’executa la inhabilitació

El president de la Generalitat considera que la resolució vulnera els drets fonamentals protegits pels Drets Humans

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat a la Junta Electoral Central (JEC) que no executi la seva inhabilitació perquè presentarà un recurs al Tribunal Suprem (TS). En un escrit a la JEC aquest dimarts al matí, el cap del Govern ha concretat la seva intenció d’interposar un recurs contenciós administratiu per a la protecció dels drets fonamentals davant el TS, i sol·licitar així mateix la mesura cautelaríssima de suspensió de la resolució impugnada, contra l’acord de la JEC del 3 de gener. Torra considera que l’acte és “radicalment nul i ineficaç”, ja que vulnera els drets fonamentals protegits per la Constitució i el Conveni Europeu dels Drets Humans.
Torra demana així que la JEC suspengui l’execució de l’acord perquè no es vulneri el seu dret a la tutela judicial efectiva, de conformitat amb la reiterada jurisprudència del Tribunal Constitucional (TC).

Publicitat

El president ja va comunicat el 4 de gener a la Junta Electoral Provincial de Barcelona que recorreria al Suprem, i que per això demanava que no executés l’acord de la JEC. Torra ja va explicar que sol·licitaria al tribunal la mesura cautelaríssima de suspensió de la resolució, el tràmit que ha fet avui. El mateix dissabte al vespre el Parlament va ratificar Torra com a president de la Generalitat i va rebutjar el “cop d’estat” de la JEC, amb una proposta de resolució aprovada pel bloc independentista.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca