Rufián, sobre la investidura: “T’ha de sonar bé que tanta gent diferent es posi d’acord

Espanya mereix "una dreta decent, democràtica i homologable a les dretes europees"

El líder d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha valorat positivament la investidura de Pedro Sánchez i la posterior formació de govern, que previsiblement tindrà llum verda aquest dimarts, i ha assegurat que “ha d’agradar”. “Independentment de la bandera, de les fílies i fòbies, t’ha de sonar bé que gent tan diferent es posi d’acord”, ha considerat. En una entrevista a ‘Los Desayunos de TVE’, Rufián ha valorat el reconeixement del Parlament europeu a Oriol Junqueras com a eurodiputat i ha avisat que el seu empresonament “cada dia s’assembla més a un segrest”. “Serà molt difícil d’explicar això en un futur”, ha dit el líder d’ERC, que ha titllat de “barbaritat jurídica” l’actitud de l’Estat.

Publicitat

A l’entrevista, Rufián també ha carregat durament contra el PP, Vox i Cs i ha assegurat que Espanya mereix “una dreta decent, democràtica i homologable a les dretes europees”. Ha considerat que els partits de la dreta estan dient “autèntiques burrades i barbaritats” i ha lamentat que la seva actitud “deixa molt a desitjar”. “Tant de bo tornin al camí democràtic, perquè el que hem vist és una cosa molt poc democràtica”, ha explicat.

En aquest sentit, ha afirmat que les dretes estan fent-se “la competència” per veure qui és “el més gamberro de la classe” i ha ironitzat que el PP i el seu líder, Pablo Casado, “està a un pas de proclamar-se president legítim d’Espanya i Venezuela”. Rufián també ha lamentat que s’estigui pressionant als partits favorables a la investidura per canviar els seus vots.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca