Hyundai i Uber posen data a l’ús dels taxis voladors

La companyia automobilística s'encarregarà de la fabricació i Uber es farà càrrec de la gestió del servei

El fabricant automobilístic sudcoreà Hyundai i la companyia de viatges compartits Uber han arribat a un acord per desenvolupar la xarxa de taxis aeris ‘Uber Air Taxis’. Segons el pacte, Hyundai s’encarregarà de fabricar els vehicles, mentre que la companyia estatunidenca es farà càrrec de proveir el servei de suport aeri, connectar els conductors i gestionar l’arribada i recollida dels usuaris. Les empreses han donat a conèixer l’acord en el marc de la Fira Electrònica de Consum (CES), celebrada a Las Vegas. “La nostra visió de mobilitat aèria urbana transformarà el concepte de transport urbà”, ha assegurat el vicepresident executiu i cap de la divisió de mobilitat urbana aèria de Hyundai, Jaiwon Shin, a través d’un comunicat.

Publicitat

El vehicle ha estat batejat com S-A1 i comptarà amb processos de disseny innovador per “optimitzar l’enlairament i aterratge vertical”. El vehicle serà totalment elèctric, amb un període d’entre cinc i set minuts per carregar, i podrà arribar a 290 quilòmetres per hora i recórrer distàncies de fins a cent quilòmetres.

Inicialment, el vehicle haurà de ser pilotat, però l’objectiu és que, més endavant, pugui ser autònom. “La combinació del múscul manufacturer de Hyundai i la plataforma tecnològica d’Uber representa un salt endavant per llançar una xarxa de taxi aeri vibrant en els pròxims anys”, ha assegurat el responsable d’Uber Elevate, Eric Allison, en el mateix comunicat.

La companyia de viatges compartits ja opera un servei d’helicòpters que connecta Manhattan, Nova York, amb l’aeroport ‘John F. Kennedy’. Aquesta xarxa va ser creada a través de la divisió Uber Elevate, ideada per explorar les possibilitats del transport aeri.

La companyia estatunidenca té l’objectiu de fer les primeres proves de transport aeri el 2020 i oferir el servei als usuaris el 2023. Per a fer-ho, l’empresa ha arribat a acords amb diferents empreses com Hyundai, el fons immobiliari Oaktree o la NASA.

Hyundai, per la seva banda, va néixer el 1967 i ha venut més de 4,5 milions de vehicles arreu del món. Actualment, té prop de 110.000 empleats repartits entre els més de 200 països en què opera. “Esperem que el servei de mobilitat urbana dinamitzi les comunitats urbanes i ofereixi més temps de qualitat a les persones”, ha afegit Shin.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca