Hyundai i Uber posen data a l’ús dels taxis voladors

La companyia automobilística s'encarregarà de la fabricació i Uber es farà càrrec de la gestió del servei

El fabricant automobilístic sudcoreà Hyundai i la companyia de viatges compartits Uber han arribat a un acord per desenvolupar la xarxa de taxis aeris ‘Uber Air Taxis’. Segons el pacte, Hyundai s’encarregarà de fabricar els vehicles, mentre que la companyia estatunidenca es farà càrrec de proveir el servei de suport aeri, connectar els conductors i gestionar l’arribada i recollida dels usuaris. Les empreses han donat a conèixer l’acord en el marc de la Fira Electrònica de Consum (CES), celebrada a Las Vegas. “La nostra visió de mobilitat aèria urbana transformarà el concepte de transport urbà”, ha assegurat el vicepresident executiu i cap de la divisió de mobilitat urbana aèria de Hyundai, Jaiwon Shin, a través d’un comunicat.

Publicitat

El vehicle ha estat batejat com S-A1 i comptarà amb processos de disseny innovador per “optimitzar l’enlairament i aterratge vertical”. El vehicle serà totalment elèctric, amb un període d’entre cinc i set minuts per carregar, i podrà arribar a 290 quilòmetres per hora i recórrer distàncies de fins a cent quilòmetres.

Inicialment, el vehicle haurà de ser pilotat, però l’objectiu és que, més endavant, pugui ser autònom. “La combinació del múscul manufacturer de Hyundai i la plataforma tecnològica d’Uber representa un salt endavant per llançar una xarxa de taxi aeri vibrant en els pròxims anys”, ha assegurat el responsable d’Uber Elevate, Eric Allison, en el mateix comunicat.

La companyia de viatges compartits ja opera un servei d’helicòpters que connecta Manhattan, Nova York, amb l’aeroport ‘John F. Kennedy’. Aquesta xarxa va ser creada a través de la divisió Uber Elevate, ideada per explorar les possibilitats del transport aeri.

La companyia estatunidenca té l’objectiu de fer les primeres proves de transport aeri el 2020 i oferir el servei als usuaris el 2023. Per a fer-ho, l’empresa ha arribat a acords amb diferents empreses com Hyundai, el fons immobiliari Oaktree o la NASA.

Hyundai, per la seva banda, va néixer el 1967 i ha venut més de 4,5 milions de vehicles arreu del món. Actualment, té prop de 110.000 empleats repartits entre els més de 200 països en què opera. “Esperem que el servei de mobilitat urbana dinamitzi les comunitats urbanes i ofereixi més temps de qualitat a les persones”, ha afegit Shin.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes