El món municipal s’uneix contra la inhabilitació de Torra

L'ACM promou una moció perquè els municipis catalans la rebutgin

Publicitat

L’Associació Catalana de Municipis (ACM) ha promogut una moció perquè els ajuntaments catalans rebutgin la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) que inhabilita el president de la Generalitat, Quim Torra, i rebutja que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, pugui acreditar-se com a eurodiputat.

En un comunicat aquest dimarts, el president de l’entitat, Lluís Soler, ha defensat que “el municipalisme serà ara i sempre un mur contra els qui volen, des del poder judicial o des de l’administració, treure la veu de la democràcia i dels parlaments”, i ha insistit que són les urnes i els parlaments els qui han d’elegir presidents.

El text de la moció afirma que la resolució de la JEC sobre Torra “vulnera” l’Estatut i el reglament del Parlament, i recorda que el Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) va reconèixer la immunitat a Junqueras.

Així mateix, dona suport a la resolució que va aprovar dissabte el Parlament que ratifica Torra com a president de la Generalitat, i insta l’Estat a “posar fi a la repressió, judicialització i persecució d’electes, representants de la societat civil i institucions”.

Publicitat

A més a més, exigeix l’alliberament dels presos sobiranistes i expressa el compromís a “continuar defensant el dret a l’autodeterminació de Catalunya, el dret al fet que siguem els catalans els qui decidim el nostre futur per mitjans polítics pacífics i democràtics”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca