El món municipal s’uneix contra la inhabilitació de Torra

L'ACM promou una moció perquè els municipis catalans la rebutgin

L’Associació Catalana de Municipis (ACM) ha promogut una moció perquè els ajuntaments catalans rebutgin la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) que inhabilita el president de la Generalitat, Quim Torra, i rebutja que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, pugui acreditar-se com a eurodiputat.

Publicitat

En un comunicat aquest dimarts, el president de l’entitat, Lluís Soler, ha defensat que “el municipalisme serà ara i sempre un mur contra els qui volen, des del poder judicial o des de l’administració, treure la veu de la democràcia i dels parlaments”, i ha insistit que són les urnes i els parlaments els qui han d’elegir presidents.

El text de la moció afirma que la resolució de la JEC sobre Torra “vulnera” l’Estatut i el reglament del Parlament, i recorda que el Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) va reconèixer la immunitat a Junqueras.

Així mateix, dona suport a la resolució que va aprovar dissabte el Parlament que ratifica Torra com a president de la Generalitat, i insta l’Estat a “posar fi a la repressió, judicialització i persecució d’electes, representants de la societat civil i institucions”.

A més a més, exigeix l’alliberament dels presos sobiranistes i expressa el compromís a “continuar defensant el dret a l’autodeterminació de Catalunya, el dret al fet que siguem els catalans els qui decidim el nostre futur per mitjans polítics pacífics i democràtics”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca