Només dues de les vint famílies que vivien al bloc incendiat a Badalona han pogut tornar a casa un any després

L'ajuntament diu que els pisos ja són habitables i els veïns denuncien "manca d'acompanyament" durant el procés per tornar-hi

Un any després de l’incendi en un bloc de pisos del barri de Sant Roc de Badalona, només dues de les vint famílies que van ser desallotjades han pogut tornar a casa seva. Tot i que la rehabilitació de l’edifici ja s’ha fet, els veïns asseguren que el bloc continua sense ascensor i sense subministrament elèctric a l’escala. Les famílies, a través de la plataforma Sant Roc Som Badalona, es queixen de “falta d’acompanyament” per part de les administracions publiques per facilitar la tornada als habitatges. Per la seva banda, l’Ajuntament de Badalona ha explicat que la majoria dels pisos ja estan en “condicions d’habitabilitat” i que ara són els veïns qui han de gestionar amb les asseguradores quan poden tornar a casa seva.

Publicitat

Aquest diumenge fa un any que un incendi al bloc del número 244 de l’Avinguda del Marquès de Mont-Roig, al barri de Sant Roc de Badalona, deixava tres morts i una vintena de famílies sense casa. En un primer moment, tècnics i administracions públiques van calcular que en pocs mesos els veïns podrien tornar als seus habitatges, però un any després només ho han pogut fer dues de les vint famílies afectades. De les que no han tornat n’hi ha 9 que viuen provisionalment en els pisos que els va oferir la Generalitat i l’Ajuntament de Badalona, d’altres segueixen reubicades en cases de familiars i algunes famílies han acabat marxant al seu país d’origen.

Des de la Plataforma Sant Roc Som Badalona, que ha donat suport als afectats tots aquests mesos, lamenten la “lentitud” que hi ha hagut en tot el procés per tal que els veïns poguessin tornar als seus habitatges. El seu portaveu i secretari, Carles Sagués, apunta que en un primer moment es va dir que podrien tornar en dos mesos, “però no va ser fins el mes de novembre que les famílies van poder entrar per veure com havia quedat la casa”. Per a Sagués, tots aquests mesos s’estan vivint amb “intranquil·litat, preocupació i insatisfacció”.

Al mateix temps la plataforma denuncia “el poc acompanyament” de les administracions durant el procés per tal que les famílies puguin recuperar el seu habitatge, ara que la rehabilitació de l’edifici ja està enllestida. “Acompanyaments i voluntats que els polítics sí que van manifestar els primers dies, però després la dinàmica ha estat una altra”, comenta el secretari i portaveu de la Plataforma Sant Roc Som Badalona.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Badalona ha explicat que la rehabilitació dels espais comunitaris del bloc ja esta acabada i que la majoria dels pisos estan en condicions per viure. En aquest sentit, la regidora d’Habitatge, Teresa Moreno, ha apuntat que ara “és cada família qui ha de gestionar amb les seves asseguradores quan podran tornar a casa”. El consistori ha assegurat que els veïns disposen d’un “suport jurídic” per “facilitar” fer els tràmits amb les asseguradores.

Malgrat que la majoria dels pisos estan rehabilitats encara “n’hi ha tres la reparació dels quals s’allargarà més temps del previst”, segons ha apuntat Moreno. Les tres famílies que eren propietàries d’aquestes llars més perjudicades, van ser allotjades en els pisos que va oferir la Generalitat. Per això, l’Ajuntament, a través dels serveis socials, està “treballant” per allargar l’estada fins que puguin tornar de nou al bloc de l’Avinguda del Marquès de Mont-Roig, ha assegurat Moreno.

A banda d’aquestes tres famílies que s’hi estaran més temps, la regidora diu que l’ajuntament fa un seguiment de les altres sis que viuen en els pisos cedits per l’administració i ha confirmat que en “les properes dues o tres setmanes ja podran tornar a casa”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca