La Mercè 2020 ja té ciutat convidada

Els carrers de Barcelona acolliran una mostra de la cultura de la capital cubana, l'Havana, del 24 al 27 de setembre

Publicitat

L’Havana serà la ciutat convidada a la Mercè del 2020, segons han informat aquest dissabte l’Ajuntament de Barcelona. Entre el 24 i el 27 de setembre, pels carrers de Barcelona es podrà veure una mostra de la cultura de la capital cubana, amb diferents espectacles de teatre, dansa, música i projeccions cinematogràfiques. Durant aquest mes de gener, una delegació de l’Institut de Cultura de Barcelona es traslladarà a l’Havana per abordar la configuració del projecte artístic. El programa Ciutat Convidada 2020 té com a objectiu mostrar l’escena artística contemporània d’una ciutat que comparteix una visió comuna sobre cultura, creativitat i art.
Des de l’inici d’aquest programa, hi han participat Medellín (2007), Quito (2008), Istanbul (2009), Dakar (2010), Sant Petersburg (2011), Mont-real (2012), Viena (2013), Estocolm (2014), Buenos Aires (2015), París (2016), Reykjavík (2017), Lisboa (2018) i Beirut (2019).

L’Ajuntament de Barcelona i l’Assemblea Provincial del Poder Popular de l’Havana es van agermanar el 1993 i van iniciar relacions de cooperació responent a l’interès mutu per impulsar projectes que permetin l’intercanvi de coneixement i experiències de gestió en relació amb la conservació i rehabilitació del patrimoni arquitectònic.

En aquest sentit, el 2005 se signa un conveni amb l’Oficina de l’Historiador de Ciutat Havana, dirigida per Eusebio Leal, per tal de fer la rehabilitació integral d’una illa del carrer Barcelona, que incloïa la creació de l’Espai Barcelona-l’Habana com a punt de trobada entre les dues cultures. El 2013, l’oficina i l’Ajuntament van signar un memoràndum per consolidar la relació de cooperació.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca