La Plataforma ‘Sijena Sí’ demana a l’Audiència d’Osca que resolgui els recursos sobre els frescos que hi ha al MNAC

L'entitat creu que el fet que aquest tribunal no s'hagi pronunciat encara pot generar "falses expectatives" a Catalunya

Publicitat

Diversos integrants de la Plataforma ‘Sijena Sí’ han entrat un escrit a l’Audiència Provincial d’Osca per demanar al seu president que actuï “el més aviat possible” en la qüestió que fa referència als frescos que hi ha al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Segons han expressat en un comunicat, veuen “preocupant” que no s’hagi resolt encara el recurs d’apel·lació que va presentar tant l’entitat com la Generalitat a la sentència del jutjat de Primera Instància número 2 d’Osca de fa tres anys i mig, que va fallar a favor de traslladar les pintures al Monestir de Sixena però que no és ferma. En aquest sentit, consideren que tot plegat només genera problemes a les dues parts i “falses expectatives” per a Catalunya.

A l’acte d’entrega de la carta hi ha assistit, entre d’altres, el director del Museu Diocesà d’Osca i membre de la Plataforma ‘Sijena Sí’, l’exalcalde de Vilanova de Sixena, Ildefonso Salillas, a més de diversos diputats provincials. A la sortida de les dependències judicials, han explicat que volen demanar a les Corts d’Aragó que creï un patronat, per entre d’altres, restaurar íntegrament el monestir. També han mostrat la seva preocupació per la decisió de la comunitat que hi viu de deixar l’edifici i han anunciat que demanaran al bisbe d’Osca que obri un procediment judicial similar al de la diòcesi de Barbastre-Montsó per reclamar els béns de les parròquies de Peralta de Alcofea, Berbegal i el Tormillo.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca