JxCat no investirà un govern “quan s’està per destituir el president de la Generalitat de Catalunya”

La portaveu de JxCAT al Congrés retreu a ERC que no optés per una estratègia conjunta

Publicitat

La portaveu de JxCAT al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, ha evitat aquest dissabte criticar directament l’abstenció d’ERC que permetrà que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, sigui investit com a president del govern espanyol, tot i que ha afirmat que contràriament a ERC la seva formació “no estem per investir un govern d’Espanya quan s’està per destituir el president de la Generalitat de Catalunya”. En declaracions a la Cadena Ser ha retret als republicans que no hagin optat per una estratègia conjunta entre les dues formacions que comparteixen el govern de la Generalitat a l’hora de pressionar per obtenir garanties a canvi d’aquest exercici. “Nosaltres haguéssim preferit que fos un front comú des del Govern”, ha afirmat abans de recordar que a hores d’ara JxCAT “no té cap garantia de solució ni de voluntat de solució real al conflicte polític”.

Borràs ha assegurat que JxCAT ha evitat interferir en les negociacions d’ERC amb el PSOE perquè “tothom té dret a parlar amb tothom i a prendre les seves decisions”, però ha recordat que Sánchez, més enllà de la necessitat “no vol els vots de cap partit independentista català”.

També ha criticat durament la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d’inhabilitar el president de la Generalitat, Quim Torra. Un gest “insòlit” i “autènticament xocant”. “L’Estat espanyol està innovat de manera extraordinària i cada força política actuarà de la forma que pensi que és millor perquè aquesta repressió acabi”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes