JxCat no investirà un govern “quan s’està per destituir el president de la Generalitat de Catalunya”

La portaveu de JxCAT al Congrés retreu a ERC que no optés per una estratègia conjunta

La portaveu de JxCAT al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, ha evitat aquest dissabte criticar directament l’abstenció d’ERC que permetrà que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, sigui investit com a president del govern espanyol, tot i que ha afirmat que contràriament a ERC la seva formació “no estem per investir un govern d’Espanya quan s’està per destituir el president de la Generalitat de Catalunya”. En declaracions a la Cadena Ser ha retret als republicans que no hagin optat per una estratègia conjunta entre les dues formacions que comparteixen el govern de la Generalitat a l’hora de pressionar per obtenir garanties a canvi d’aquest exercici. “Nosaltres haguéssim preferit que fos un front comú des del Govern”, ha afirmat abans de recordar que a hores d’ara JxCAT “no té cap garantia de solució ni de voluntat de solució real al conflicte polític”.

Publicitat

Borràs ha assegurat que JxCAT ha evitat interferir en les negociacions d’ERC amb el PSOE perquè “tothom té dret a parlar amb tothom i a prendre les seves decisions”, però ha recordat que Sánchez, més enllà de la necessitat “no vol els vots de cap partit independentista català”.

També ha criticat durament la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d’inhabilitar el president de la Generalitat, Quim Torra. Un gest “insòlit” i “autènticament xocant”. “L’Estat espanyol està innovat de manera extraordinària i cada força política actuarà de la forma que pensi que és millor perquè aquesta repressió acabi”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca