Puigdemont lamenta la manca de “lleialtat” d’ERC i proposa que els partits independentistes acordin el diàleg amb l’Estat

Demana al partit de Junqueras que reverteixi "l'error"

Publicitat

El president legítim de la Generalitat Carles Puigdemont ha retret a ERC manca de “lleialtat i respecte” cap a JxCat en l’acord amb el PSOE sobre una taula de negociació entre governs. A través de diversos missatges des del seu compte de Twitter, Puigdemont insta el partit d’Oriol Junqueras ha “revertir l’error” i proposa que es creï una taula de forces independentistes per decidir el “contingut” de la negociació entre governs. “És per on havíem d’haver començat”, ha defensat. Així mateix ha reivindicat que els de JxCat no són “menys madurs ni menys dialogants pel fet de pensar que els acords amb els repressors han de poder ser planificats i treballats conjuntament”. I ha demanat al partit d’Oriol Junqueras que reverteixi “l’error”.

Puigdemont comença el seu plantejament mostrant el seu respecte cap a l’acord ERC-PSOE que permetrà la investidura de Pedro Sánchez però alhora reivindica que es respecti als qui tenen “reserves” sobre el pacte.

L’expresident assenyala que, fins ara, les etapes decisives del procés d’independència “havien estat compartides i decidides enmig d’un consens molt ampli” i lamenta que això no hagi estat així amb l’acord ERC-PSOE. “Els teòrics de la desunió tenen una nova oportunitat de demostrar que quan més dividits, millor”, ha afegit.

Tot i el context actual, aposta per un “espai compartit” en què tots els actors, també els crítics, prenguin “les decisions estratègiques que portin a culminar el que es va decidir emprendre l’octubre del 2017”.

Publicitat

“Ser crítics amb l’estratègia de partit pel fet que privilegiem l’estratègia de país és tan respectable com defensar-la. No et converteix en senyalador de traïdors. Ho dic amb coneixement de causa: sé el que és que t’acusin de traïdor o de vendre’t per 155 monedes de plata només per plantejar unes eleccions a canvi d’aturar el 155. No érem immadurs aleshores ni ho som ara”, ha defensat.

Concretament sobre les negociacions entre ERC i PSOE en el marc de la investidura, Puigdemont lamenta que ningú no informés JxCat fins després que es tanqués l’acord. I ha afirmat que JxCat mereixia “més respecte i lleialtat” si es buscava que participessin dels acords.

Davant d’aquesta situació, Puigdemont creu que s’ha de continuar fent política “des del respecte mutu” i fixar de manera compartida les condicions d’una taula de negociació entre governs. I en aquest sentit, ha proposat una taula de partits independentistes per acordar “el contingut i els acords de la taula de negociació amb l’Estat”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca