“L’acord PSOE-ERC per a la investidura contribuirà a donar aire a la repressió”

El cupaires alerten que "contribuir a l'estabilitat del Govern espanyol a canvi de gestos simbòlics desplaça del centre del debat l'exercici del dret a l'autodeterminació"

Publicitat

La CUP-PR ha reafirmat el seu ‘No’ al president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, i ha avisat que l’acord entre el PSOE i ERC sobre la seva investidura “contribuirà a donar aire a la repressió, a reforçar la deriva recentralitzadora de l’Estat i a la vulneració sistemàtica de drets”, i que impedirà avançar en l’alliberament nacional, social i de gènere.

En un comunicat aquest dijous, ha destacat que un acord per a la investidura gestat a contrarellotge “semblaria que formés part d’un dels engranatges de pactes partidistes que s’estan produint en el Govern, el Congrés i l’Ajuntament de Barcelona” per al control de les institucions i no per donar sortida a les necessitats dels ciutadans, ha afirmat.

Considera que l’acord del PSOE i ERC està “lluny de resoldre el conflicte polític de l’Estat amb Catalunya, perquè no situa el dret d’autodeterminació, l’amnistia per a les persones represaliades i els drets socials” com a eixos principals, i es reafirma que l’amnistia, l’autodeterminació i la garantia de drets només arribarà amb la desobediència civil.

“Fer creure que una reforma de l’Estat és possible comporta un risc d’estancament i desmobilització evidents, i contribuir a l’estabilitat del Govern espanyol a canvi de gestos simbòlics desplaça del centre del debat l’exercici del dret a l’autodeterminació”, adverteix l’organització.

Publicitat

La CUP, que ha recordat que aposta per la inestabilitat a l’Estat, s’ha compromès així a treballar per l’autodeterminació, l’amnistia i el dret a una vida digna: “Facilitar la governabilitat de l’Estat no aportarà solucions ni per frenar la repressió ni per exercir l’autodeterminació, com tampoc no ho farà en matèria de polítiques socials”.

Creu que l’acord es produeix en un context “d’altíssima repressió, en el qual l’Estat espanyol continua instrumentalitzant els aparells judicials i policials”, en el qual emmarca la publicació del posicionament del Tribunal Suprem (TS) sobre l’exvicepresident Oriol Junqueras així com la situació dels empresonats investigats per presumpte terrorisme.

També situa en aquest context els ‘tempos’ per publicar la resolució sobre la inhabilitació del president del Govern, Quim Torra, amb el qual s’ha tornat a solidaritzar la formació, encara que no comparteixen polítiques ni el projecte del Govern: “Cap tribunal, cap, està per sobre de la sobirania del Parlament”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca