Els taxistes avisen de noves mobilitzacions durant el Mobile World Congress

Élite Taxi convoca una reunió per aquest divendres per acordar "mesures de pressió", demanen que es compleixi la normativa dels VTC

Élite Taxi ha proposat fer mobilitzacions durant el Mobile World Congress, segons ha informat a través d’un comunicat. L’organització ha convocat a totes les associacions i radioemissores del sector a una reunió urgent amb l’objectiu de “proposar mesures de pressió per a que es compleixi el decret llei de la Generalitat i el reglament dels VTC de l’AMB”. El portaveu d’Élite, Tito Álvarez, ha apuntat que el sector del taxi ha estat “molt pacient” amb la Generalitat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona però ha apuntat que “gairebé cap norma s’està aplicant”. “Ha arribat l’hora de proposar mobilitzacions a tots els agents del sector posant com a horitzó el Mobile”, ha declarat.

Publicitat

Entre les reclamacions dels taxistes hi ha que els preus siguin visibles en l’interior dels VTC i eliminar la geologalització de Cabify. A més, han criticat que el registre electrònic que es va posar en marxa “no serveix per a res per la descoordinació total amb el registre de foment”, que “només” hi ha tres inspectors per al control dels vehicles i que hi ha una “manca de control absolut” en zones com l’aeroport de Barcelona.

En la reunió d’aquest divendres, Élite proposarà mesures “que aniran de menys a més fins arribar al MWC”. Álvarez ha alertat que no permetran que les lleis i els reglaments “no s’apliquin als carrers perquè la llei és per a tots igual”. “No volem causar cap molèstia a la ciutadania ni als usuaris ja que som un servei públic, però no ens queda més remei que prendre mesures per a que es posin els mitjans suficients i es facilitin les eines necessàries per al seu compliment”, ha declarat.

Per això, ha emplaçat totes les administracions competents a una trobada on es puguin assolir acords “immediats” i es treballi per resoldre “de manera urgent” aquesta problemàtica.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes