El sindicats no es fien de l’acord entre el PSOE i Unides-Podem

Pacheco i Ros prioritzen que hi hagi acord per posar en marxa polítiques i superar el bloqueig

CCOO i UGT han valorat positivament però amb cert “escepticisme” l’acord de govern entre el PSOE i Unides-Podem. En declaracions a la Cadena Ser, el secretari general d’UGT, Camil Ros, ha afirmat que li sembla “parcialment bé” l’acord, en relació al fet que es deroga “parcialment” la reforma laboral. Des de CCOO, Javier Pacheco ha apuntat que “intenta ensenyar el camí d’un model progressista” i l’ha valorat de manera positiva en termes general però “prudent” en algunes mesures. Tots dos han coincidit que l’important és que hi hagi govern i que un cop s’assoleixi es pugui pressionar per fer efectives les mesures laborals i socials. Tant Pacheco com Ros han restat importància al fet que el debat d’investidura es faci en cap de setmana i al voltant del dia de Reis.

Publicitat

“Tinc ganes de poder criticar governs, pressupostos, convocar manifestacions perquè els pressupostos no són prou socials, criticar Sánchez perquè no aplica la derogació de la reforma laboral…”, ha ironitzat Ros. En aquesta línia, Pacheco ha apuntat que es ven d’un “procés de retrocés” i per això veu “positiu” trencar aquesta tendència. Tot i això, ha reconegut que és “molt prudent” en alguns aspectes com la reforma laboral o la reforma fiscal. En l’àmbit polític, ha considerat que és “valent” perquè “obre un camí al diàleg”.

Els dos han assegurat que els sindicats estaran a l’aguait que es compleixi el que marca l’acord i que es treballi en altres qüestions que consideren que s’han passat per sobre, com la bretxa salarial. De fet, Pachecho ha apuntat que la “feblesa” del govern de coalició també és una possibilitat per donar més pes a la “capacitat de diàleg amb altres forces” i donar més pes a la concertació amb els agents socials i econòmics.

Sobre les crítiques pel fet que el debat d’investidura es faci en cap de setmana i a l’entorn de Reis, Ros ha reconegut que pot afectar la conciliació però “és el calendari que han decidit” i ha afegit que hi ha molts diputats “als que es toca tornar hores”. “Com més ràpid facis la investidura menys risc que t’ho rebentin”, ha declarat. En el mateix sentit, Pacheco ha apuntat que els sindicats negocien fins i tot de matinada quan fa falta i ha considerat que és una polèmica “estèril”.

D’altra banda, han valorat positivament mesures com la Zona de Baixes Emissions en la lluita contra la crisi climàtica però han considerat que li han mancat aspectes de coordinació perquè s’apliqui una “transició justa”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca