El PP ja celebra la inhabilitació del president Torra

Assegura tenir "tota la confiança" en vulnerar els drets polítics del president

El portaveu del Grup Popular al Senat, Javier Maroto, ha assegurat que la seva formació té “tota la confiança” en el fet que el president de la Generalitat, Quim Torra, sigui inhabilitat aquest divendres per la Junta Electoral Central (JEC).

Publicitat

En una entrevista a Onda Cero recollida per Europa Press, Maroto ha indicat que Torra “ja triga a ser inhabilitat”. “Tinc tota la confiança que serà inhabilitat i Sánchez podia haver activat aquesta qüestió”, ha indicat, per afegir que el cap de l’executiu en funcions “està més còmode quan Torra està còmode”.

En paraules semblants s’ha expressat el secretari general del PP, Teodoro García Egea, que ha recordat que el PP ha presentat dos recursos davant la JEC perquè s’apliqui de manera automàtica i immediatament, com ha ocorregut en altres ocasions amb altres casos de persones “condemnades per delictes similars”.

La interpretació de la llei, ha dit García Egea, és “clara” i la intenció dels populars amb aquest recurs és “apartar” el líder d’ERC, Oriol Junqueras, de la vida política i que “Torra deixi de ser president autonòmic i diputat regional”.

Recursos del PP i Cs

Torra ha estat condemnat per inhabilitació pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per la seva desobediència davant les resolucions de la JEC que li exigien que mantingués la neutralitat en els períodes electorals i que retirés propaganda independentista com ara els llaços grocs.

El PP i Cs ja van demanar a la Junta Electoral de Barcelona que, en compliment d’aquesta sentència, se li retirés a Torra l’escó de diputat del Parlament, fet que comportaria l’abandonament de la Presidència de la Generalitat perquè l’Estatut exigeix ser diputat com a condició per al càrrec.

La Junta Electoral de Barcelona va rebutjar les dues peticions, però el PP i Cs ja van anunciar que hi recorrerien en contra davant la JEC per tornar a provar-ho, per la qual cosa la qüestió es veurà també aquest divendres en el màxim òrgan arbitral.

Una altra petició contra Junqueras

A més, la JEC estudiarà aquest divendres si tramita l’acta d’eurodiputat del president d’ERC Oriol Junqueras. En els seus escrits, PP i Cs demanen que no s’atorgui la credencial a l’ex-vicepresident del Govern català perquè està condemnat per sentència ferma pel Tribunal Suprem.

En presó provisional i en ple judici de l’1-O, el líder d’Esquerra va aconseguir al maig el seu escó en les eleccions europees, però la JEC no va poder expedir-li la credencial al juny perquè el Suprem li va negar el permís per complir el tràmit que exigeix la legislació espanyola, que és jurar o prometre la Constitució davant de la Junta.

La recent sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea davant la consulta que li havia dirigit el Suprem ha fet canviar les coses perquè la institució comunitària entén que l’eurodiputat ja ho és des que és elegit, sense que cap tràmit formal nacional pugui condicionar l’obtenció de l’escó.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca