Catalunya enceta el 2020 amb els preus d’habitatge més cars de l’Estat

El creixement del cost a Barcelona es redueix dos punts respecte el 2018

Publicitat

Catalunya és la comunitat autònoma amb els preus de l’habitatge més cars de tot l’Estat, segons un informe de Sociedad de Tasación sobre les tendències del sector immobiliari l’últim semestre del 2019. El preu és de 3.934 euros per metre quadrat, seguit de Madrid (3.627) i el País Basc (2.734). Barcelona es manté com la ciutat més cara d’Estat amb una xifra de 4.433 euros per metre quadrat, tot i que el ritme de creixement dels preus passa del 8,1% anual el desembre de 2018 al 6,1% al 2019. El preu de l’habitatge nou a tot l’Estat augmenta un 4,5% el 2019, amb una mitjana de 2.453 euros per metre quadrat, i preveu que per al 2020 s’encareixi al voltant d’un 3%.

L’informe evidencia que comunitats com les Illes Balears, Catalunya i Madrid continuen registrant nivells salarials “insuficients” per la compra d’un habitatge, i detalla que es necessiten de mitjana 7,4 anys de sou per accedir a un habitatge de tipus mitjà.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca