PSOE i ERC pacten una consulta ciutadana sobre les futures conclusions d’una taula de diàleg

El rotatiu explica que aquest pacte preveu que la taula s'engegui ràpid

Publicitat

L’acord PSOE-ERC inclou una taula de diàleg entre Generalitat i Govern central, i una consulta ciutadana sobre les futures conclusions d’aquesta taula, han informat a Europa Press fonts negociadores.

El diari ‘Ara’ ha avançat aquest dimarts que el document de l’acord inclou la frase ‘Els acords seran sotmesos a validació democràtica a través d’una consulta a la ciutadania de Catalunya’, com es va llegir dilluns durant l’Executiva d’ERC que va acordar convocar un Consell Nacional dijous 2 per sotmetre a validació aquest acord.

El rotatiu explica que aquest pacte preveu que la taula s’engegui ràpid i també publica que la idea és que en la primera reunió siguin els presidents de la Generalitat i del Govern central, Quim Torra i Pedro Sánchez.

No obstant això, no hi ha calendari per acabar les negociacions, segons el diari ‘Ara’, que afegeix que el PSOE pretenia que el fòrum de diàleg fos la Comissió Bilateral Generalitat-Estat prevista en l’Estatut.

Publicitat

La notícia constata a més que el vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, va informar dissabte personalment al líder del partit, Oriol Junqueras, del contingut de l’acord, i que també té el vistiplau de la secretària general, Marta Rovira.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca