Cs avisa d’una confrontació entra el Gobierno i l’Advocacia de l’Estat

Acusa Pedro Sánchez de mirar d'"amagar" la investidura en provar de fer-la en dates nadalenques perquè passi "desapercebuda"

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari Ciutadans, Edmundo Bal, creu que el fet que l’Advocacia de l’Estat estigui “apurant” el termini per presentar les seves al·legacions a la sentència del Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) sobre la immunitat del líder d’ERC, Oriol Junqueras, té a veure amb les “pressions” que, al seu parer, està fent el Govern central per complir amb les “imposicions” dels independentistes.

Publicitat

En una entrevista a RNE, que ha recollit Europa Press, Bal ha qualificat d'”esgarrifós” el fet que s’estiguin produint aquestes “pressions” i que es vulgui “obligar una institució com l’Advocacia de l’Estat a seguir “consignes polítiques” en lloc de fer la seva feina, que és “interpretar el dret”.

“Quan les coses estan clares surten ràpidament”

Bal, que és advocat de l’Estat, ha explicat que els terminis per elaborar els escrits depenen de les necessitats de cada cas, però que “quan les coses estan clares, surten ràpidament”.

En aquest sentit, ha destacat que la Fiscalia va trigar “hores” a presentar el seu escrit en termes que, segons Bal, són “d’una claredat total i absoluta”, en la mesura en què va interpretar que Junqueras ja no es troba en presó preventiva sinó definitiva i, per això, ja no pot ocupar cap càrrec públic.

“La qüestió és si efectivament al final es pot dir en un paper signat per un advocat de l’Estat coses que el dret no admet i no permet, perquè aquest és el quid de la qüestió. El fet és que en aquest cas el dret sembla molt clar”, ha defensat.

Encara que ha reconegut que es tracta d’una institució que depèn del Ministeri de Justícia, Bal ha defensat que l’Advocacia de l’Estat és un “òrgan tècnic” i, per això, ha demanat que “es deixi treballar els tècnics i les persones que coneixen en profunditat el dret”.

“Tant de bo fos així. Jo aplaudiria que l’Advocacia de l’Estat pogués fer un informe totalment tècnic, amb llibertat total de criteri tècnic i aliena per complet a cap tipus de pressió política”, ha emfatitzat.

Sobre la data de la investidura, Bal ha afirmat que li sembla “un fracàs” si finalment es produeix en plenes festes nadalenques, abans de la nit de Reis. Al seu parer, es tracta “d’una data horrible”, per les molèsties que generaria als treballadors del Congrés, i perquè semblaria que el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, estaria mirant d'”amagar” la investidura i que passi “desapercebuda” dins del període vacacional.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca